FORLØBET

Før fjernelse af tatovering

Før du beslutter dig for at få fjernet en tatovering, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation kommer du til forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker dem til forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger din tatovering og forklarer dig, hvilket resultat du kan forvente.

Sammen beslutter vi, om en operation er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forventninger

Ar

Når en tatovering eller resttatovering bliver fjernet ved operation, vil der altid­ komme ar efterfølgende. Arret skal du leve med resten af livet. De fleste ar forandrer sig fra rødt og hævet til blegt og fladt i løbet af ca. 3 måneder, men det endelige resultat kan først vurderes tidligst efter 1 år.

Kosmetisk kirurgi

Generelt gælder at resultatet af kosmetisk kirurgi ikke er varigt. Kroppens naturlige aldringsprocesser fortsætter­ og vil med tiden ændre resultatet, idet huden bliver mere slap og efter­givende igen. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhænger bl.a. af arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker at få fjernet din tatovering. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller kontakte os efterfølgende.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ igen har læst denne folder samt folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Operationen foregår i lokalbedøvelse, så der er ingen forberedelse.

Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.

Huden

En hel og velplejet hud inden opera­tion sikrer en hurtigere og bedre heling­ i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.