FORLØBET

Tiden efter en fedtinjektion

Her kan du finde svar på, hvad kan du forvente dig i tiden efter en fedtinjektion. Hvad må du hvornår?


Smerter

Du kan forvente en stikkende og prikkende­ fornemmelse både i området, som er fedtsuget, og i det transplanterede område.

Du kan have behov for smertestillende håndkøbsmedicin de første par dage.


Tråde og opfølgning

Efter ca. 10 - 14 dage kommer du til opfølgning­ hos sygeplejersken. Vi ser på, om det går planmæssigt samt fjerner trådene der, hvor du er blevet fedtsuget.

Du vil blive tilbudt en tid til opfølgning hos plastikkirurgen 3-6 måneder efter operationen. Du skal selv ringe ind og aftale en tid. Hvis du får problemer inden­, er du selvfølgelig altid velkommen­ til at kontakte os.


Hævelse og ujævnheder

Der opstår altid hævelse efter en fedtsugning. De fedtsugede områder er mest hævede efter en uge, og derefter aftager hævelsen. Hævelsen kan vare i op til 6 - 8 uger. Når hævelsen har fortaget sig, vil området blive hårdt pga. arvævsdannelse i dybden. Denne hårdhed forsvinder igen, men det kan tage lang tid. Let massage af området kan evt. gavne. Ujævnheder i form af mindre buler kan ses i flere måneder efter en fedtsugning.

Området, hvor du er behandlet med fedttransplantation, hæver også op. Det er værst i den første uge, men varer ofte ved i nogle uger.

I sjældne tilfælde kommer der små permanente bulede områder, som ofte ikke kan ses, men føles i de fedttransplanterede områder.


Misfarvning

Det er almindeligt, at de sugede om­råder samt områder nedenfor disse kan blive misfarvede, som ved et stort blåt mærke. Misfarvningen fortager sig i løbet af en måned.

Det transplanterede område kan også være rødt og misfarvet i nogle dage.


Brusebad og hårvask

Dagen efter operationen må du gerne tage brusebad og vaske hår, såfremt det ikke giver smerter. Tapen beholder­ du på, da klistereffekten holder efter brusebad.


Tape (Micropore)

Tapen skal sidde, indtil du kommer til opfølgning. Her fjerner vi tapen og ser til arret. Herefter skal du bruge tape over arret de næste 3 måneder. Du skal kun skifte det en gang om ugen eller hver 2. uge. Du får tape med ved udskrivelsen eller når du kommer igen. Du kan købe mere tape på apoteket


Sollys

For at få så pæne ar som muligt er det vigtigt, at du beskytter arrene mod sollys og solarium de første 12 måneder efter operationen. Vi anbefaler beskyttelse af arrene med tape, tøj eller solcreme med min. solfaktor 15.


Creme

Du må først bruge creme, når sårene er tørre. I tiden, hvor du bruger tape, skal cremen være optaget i huden, inden du sætter ny tape på.


Bandage

Efter en større fedtsugning får du efter­følgende en stram bandage på det fedtsugede område i nogle uger.


Aktivitet / daglige gøremål

Det er vigtigt, at de områder, hvor du er transplanteret, får ro og bliver skånet­ i starten. Undgå at området bliver­ afkølet de første par dage. Undgå tryk på området i 2 uger.