PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Ansigtsløft - facelift

Et ansigtsløft hjælper til at mindske alderstegn i ansigtet, så du får et mere ungdommeligt udseende.

Efterhånden som vi ældes, mister ansigtshuden sin elasticitet og bliver slap og rynket. Mange får også løs hud på halsen. Processen fremskyndes af udbredt solbadning og rygning. Forandringerne begynder typisk i 40-års alderen, hvor furerne på siden af munden bliver dybere. Der opstår med tiden en lille fold i huden på kæberanden ud for mundvigene også kaldet "hamsterposer". Samtidig ses løs kalkunhage.

Et ansigtsløft er til dig, som vil have:

 • Dit yngre udseende tilbage
 • Rettet kæbelinjen op og fjerne hamsterposer
 • Glattet furer fra næsen ned mod mundvigene
 • Fjernet løs "kalkunhud" under hagen
 • Strammet huden på halsen op

Den mest almindelige årsag til, at patienter vælger et ansigtsløft er, at de har hamsterposer langs kæberanden. Derved bliver overgangen mellem ansigt og hals mindre markeret.


Klassisk ansigtsløft

Ved et klassisk ansigtsløft udglattes kalkunhagen, folderne ved munden bliver mindre dybe, og kæbelinjen rettes ud, hvilket giver et mere ungdommeligt udseende. Ofte kombineres indgrebet med en fedtsugning under hagen og en opstramning af halsmusklen og de mimiske muskler i kinderne. Rynkerne omkring øjnene reduceres kun en smule, og rynkerne i panden påvirkes ikke. Hertil kræves et særligt pandeløft / øjenbrynsløft. Indgrebene kan foretages hver for sig eller kombineres.

Kan kombineres med for eksempel Botox og Restylane hos Klinik N'age

Jeg er Aleris

Grundig undersøgelse og effektiv behandling i trygge rammer.


SE FORSKELLEN

Før/efter billeder

Tænker du over, hvilket resultat du kan opnå med et ansigtsløft, så finder du her et par eksempler på før/efter billeder. Træk i pilene for at se forskellen.

Aleris_Facelift-C-foer-profil_540x245_dec23_CDJAleris_Facelift-C-efter-profil_540x245_dec23_CDJ
Aleris_Facelift-C-foer-forfra-540x245_dec23_CDJAleris_Facelift-C-efter-forfra_540x245_dec23_CDJ

56 år - Ansigtsløft

  Plastikkirurg: Louise V. Mielke
  Aleris_Facelift-N_Web_Før_2_LJ_dec23Aleris_Facelift-N_Web_Efter_2_LJ_dec23
  Aleris_Facelift-N_Web_Før_LJ_dec23Aleris_Facelift-N_Web_Efter_LJ_dec23

  53 år - Ansigtsløft

   Plastikkirurg: Louise V. Mielke

   Mellemansigtsløft, lateral brynløft og liposuction

   Aleris_Facelift-Foer_Web_dec23_LJAleris_Facelift-Efter_Web_dec23_LJ

   71 år - Ansigtsløft, halsløft og lateral brynløft

    Plastikkirurg: Louise V. Mielke
    Aleris_Facelift-Foer-A_Web_dec23_LJAleris_Facelift-Efter-A_Web_dec23_LJ

    48 år - Ansigtsløft + halsløft

     Plastikkirurg: Louise V. Mielke
     Ansigtsløft_førAnsigtsløft_efter
     Ansigtsløft_førAnsigtsløft_efter

     45 år - Ansigtsløft

      Plastikkirurg: Liselotte Ebbesen
      Mellemansigtsløft, halsløft og lipofilling (stam- og fedtcelletransplantation til ansigtet)

      VÆRD AT VIDE

      Ansigtsløft

      Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål om ansigtsløft.

      Hvad er et ansigtsløft?
      Efterhånden som vi ældes, mister huden sin elasticitet. Processen fremskyndes af udbredt solbadning, idet solens ultraviolette stråler ødelægger de elastiske fibre i huden.

      Forandringerne begynder typisk i 40-års alderen, hvor furerne på siden af munden bliver dybere. Der opstår med tiden en lille fold i huden på kæberanden ud for mundvigene også kaldet "hamsterposer". Samtidig ses løs "kalkunhud" under hagen. Folderne indeholder hudmusklen, og de bliver mere synlige, når musklen spændes. Tilstanden kan forværres af klumpede fedtaflejringer.

      Ved et klassisk ansigtsløft udglattes kalkunhagen, folderne ved munden bliver mindre dybe, og kæbelinjen rettes ud, hvilket giver et mere ungdommeligt udseende.

      Ofte kombineres indgrebet med en fedtsugning under hagen og en opstramning af halsmusklen og de mimiske muskler i kinderne. Rynkerne omkring øjnene reduceres kun en smule, og rynkerne i panden påvirkes ikke. Hertil kræves et særligt pandeløft. Indgrebene kan foretages hver for sig eller kombineres.

      Det må ligeledes understreges, at de små lodrette rynker omkring munden ikke formindskes ved et ansigtsløft. Her anbefaler vi en botox-behandling, laserbehandling, hudslibning (dermabrasio) eller kemisk peeling.
      Konsultation før ansigtsløft
      Inden beslutningen om et ansigtsløft kommer du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

      Konsultationen
      Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

      Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

      Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig, hvilke muligheder der foreligger, og sammen beslutter vi, om et ansigtsløft er det rette for dig.

      Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

      Booking af ansigtsløft
      Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker et ansigtsløft.

      Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen. Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation.
      Hvad kan jeg forvente mig af et ansigtsløft?
      Resultatet af et ansigtsløft er meget naturligt. Du kan forvente at se friskere ud og ligne dig selv for 10 år siden.

      Et yngre udgave af dig selv
      Et ansigtsløft kan fx fjerne "hamsterposerne", så kæbelinjen bliver lige. Det kan fjerne løs hud under hagen og halsen. Man kan også kombinere et ansigtsløft med et tindingeløft, så øjenbrynene løftes.

      Aldring fortsætter fra nyt udgangspunkt
      Du skal være opmærksom på, at resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet, men du vil få et nyt udgangspunkt, hvorfra du gradvis ældes.

      Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

      Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.
      Ansigtsløft - sådan foregår det
      Operationen varer ca. 3 timer i alt og foretages i fuld bedøvelse. Du må forvente at være indlagt natten over og blive udskrevet efter morgenmaden næste dag.

      Snittet lægges fra området i håret over øret, ned foran øret, bueformet rundt om øreflippen og herefter op bag øret og bagud ind i hårkanten. Huden løsnes næsten frem til mundvigene og ned på halsen, så overskuddet kan fjernes uden stramning. Hyppigt foretages også en opstramning af den underliggende muskulatur (SMAS-plastik) for at få et mere varigt resultat.

      Hvis halsmusklen er slap, strammes den op. Dette sker ofte ved at lave et 2 - 3 cm langt tværgående snit under hagen. Huden på halsens forside løsnes, og muskulaturen syes sammen i midtlinjen inde under huden.

      Den operation, der kaldes et ansigtsløft, dækker over en lang række variationer af operationsteknikker. Hvilken variation, der er mest velegnet i dit tilfælde, afhænger af en konkret vurdering. Alle metoder har sine muligheder og begrænsninger, og én metode kan ikke anvendes på alle patienter.

      Der kan forekomme blødning under operationen, og speciallægen vil i dette tilfælde lægge et dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens afslutning. Der lægges til sidst en forbinding omkring hovedet.
      Sport og arbejde efter ansigtsløft
      For at få det bedst mulige resultat, skal du efter et ansigtsløft følge nedenstående retningslinjer for sport og arbejde.

      Fysisk aktivitet
      Du må gå ture, når du har lyst. Undgå fysisk anstrengelse, støvsugning og tunge løft i de første par uger. Det kan give risiko for øget blødning.

      Først efter ca. 6 uger kan du træne igen eller gå til sport som før operationen.

      Arbejde
      Du skal regne med at være arbejdsfri i op til 1 - 2 uger efter operationen.

      Det er dog afhængig af, hvilken type arbejde du har. Tal med plastikkirurgen om, hvad du skal forvente i din situation.

      Bilkørsel
      Du må køre bil, når du kan reagere normalt i enhver situation.

      Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin.

      Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

      20. marts 2019

      Værd at vide om øjenlågsoperation

      Skal du have en øjenlågsoperation, er der visse forholdsregler ...
      20. marts 2019

      Forløb efter øjenlågsoperation

      Efter en øjenlågsoperation er der en række forholdsregler ...
      24. januar 2022

      Partnerskab med N’AGE

      N'AGE er specialister i kosmetiske behandlinger Klinik N’AGE har eksisteret siden 2003 – faktisk var N’AGE den første af sin slags i Danmark.
      15. februar 2023

      Ponytail Facelift

      Ponytail Facelift er en revolutionerede behandling inden for facelift, der giver...
      FØR / UNDER / EFTER

      Behandlingen

      Før du beslutter dig for et ansigtsløft, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


      Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

      Download patientinformation


      CS UNIVERSE

      Sign up

      Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


      Se mere
      VI ER HER FOR DIG

      Mød vores plastikkirurger

      På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

      Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

      Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

      Du kan møde dem alle her.


      Se alle

      Følg os på de sociale medier