PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Arkorrektion

Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan oftest korrigeres med en mindre operation.

Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være bulet, og der kan være farveforandringer (pigmentforandringer) i huden. Nogle oplever også direkte fysiske gener i form af smerter, ømhed og stramning.


Hvorfor heler nogle ar ikke så pænt?

Der er mange faktorer, som kan påvirke arhelingsprocessen og dermed arrets endelige udseende. Fx kan infektion og rygning resultere i mere skæmmende ar. Brun eller sort misfarvning af arret skyldes ofte, at man har fået sol på arret, da arret endnu var umodent. Brede ar kan skyldes, at arret er blevet belastet for tidligt efter operationen. Visse områder på kroppen giver erfaringsmæssigt brede og tykke ar (skulder og over brystbenet).

Børn og unge danner ofte tykke røde og ømme ar. Disse kan være vanskelige at fjerne med operation. I stedet kan man forsøge at fjerne fortykkelsen med hormonindsprøjtninger i arret.

Endelig skal det nævnes, at nogle fra naturens side danner grimmere ar end andre. Disse kaldes for keloiddannere. Ved man, at man er keloiddanner, bør man derfor nøje overveje, om man overhovedet skal lade sig operere af kosmetiske grunde.


Korrektion af ar

Det er ikke alle ar, som kan korrigeres. Hvorvidt det er muligt, afgøres bedst af en plastikkirurg, som netop er specialiseret til at vurdere dette.

Kort fortalt foretages arkorrektion ved en kirurgisk fjernelse af arret og efterfølgende sammensyning af huden. Arret kan være begrænset til huden, men af og til kan det sende arstrøg ned i det underliggende fedtvæv eller helt ned til muskulaturen. Er det tilfældet, ser man ofte, at arret kan være forsænket i forhold til den omliggende hud. I disse tilfælde er det også nødvendigt at fjerne den del af arret, som går i dybden for at få en jævn hudoverflade.

Strammende arvæv kan ofte korrigeres ved at omdanne det lige ar til et z-formet ar. Lige ar synes ofte tydeligere end ujævne ar, så undertiden skal det lige ar blot brydes for at synes mindre. Som regel vil arret blive pænere efter en korrektion, men det er desværre ikke muligt at give garanti for dette.

Har du arvæv, kan det reduceres ved hjælp af laserbehandling. Hos Aleris anbefaler vi laserbehandling hos N'age

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en arkorrektion, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier