PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Fjernelse af fedtknuder

Aleris' plastikkirurger fjerner fedtknuder med specielle teknikker, som sikrer de pæneste ar.

Fedtknuder (lipomer) har intet med overvægt at gøre, og alle kan få dem. Fedtknuder er godartede forandringer bestående af fedtvæv omgivet af en meget tynd kapsel.

Fedtknuder ligger sædvanligvis i underhuden omgivet af det almindelige underhudsfedt, men de kan også sidde fast på eller ligge inde mellem musklerne.


Undersøgelse af fedtknuder

Da fedtknuder er godartede, er der som udgangspunkt ingen grund til at fjerne dem, medmindre de generer i hverdagen eller er meget skæmmende. Dog anbefales det altid at foretage en kirurgisk undersøgelse af fedtknuder, der vokser hurtigt eller har en størrelse på over 5 cm.


Scanning af fedtknuder

Hvis vores plastikkirurg er i tvivl om, hvor dybt fedtknuden ligger eller om der er tale om en helt anden type af forandring, vil plastikkirurgen anbefale en MR-scanning eller ultralydsscanning inden et evt. kirurgisk indgreb. Disse undersøgelser kan foretages på Aleris af specialuddannet personale i vores billeddiagnostiske afdeling.


Total fjernelse

Ved operationen er vi meget omhyggelige med at fjerne hele fedtknuden, men der er tendens til at en fedtknude kan komme igen i samme område. Du kan også få fedtknuder andre steder på kroppen.

Fedtknuden bliver altid sendt til undersøgelse under mikroskop, så du kan være sikker på, at det ikke drejede sig om noget ondartet.


Ar

Der kommer altid et ar efter operationen. Det vil i starten være rødt og hævet, men i løbet af nogle måneder bliver det mere blegt (mindre synligt) og fladere.

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for at få fjernet en fedtknude, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier