PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Korrektion af stritører

Stritører er naturligvis harmløse, men for den enkelte kan det være en stor psykisk belastning, som mindsker selvværdet og giver anledning til drillerier især i barneårerne. Tilbydes KUN i Aarhus, Aalborg og Esbjerg.

Stritører er medfødt og ofte arveligt. Det dækker i virkeligheden over en lang række af forskellige små medfødte misdannelser af ørebrusken, som kræver forskellig kirurgisk behandling. Som oftest er det begge ører, men man kan også se tilfælde, hvor det kun er det ene øre, der stritter.


Korrektion af stritører

Der er ofte stor forskel på de to ører, både i størrelse, form og placering. Stritører skyldes i de fleste tilfælde en manglende udvikling af folden på ørebrusken, så den er fladere end ved et normalt øre. Dette medfører, at øret ikke folder langt nok tilbage, men i stedet stritter ud fra hovedet. I dette tilfælde anbefales en kirurgisk korrektion, der udnytter bruskens naturlige elasticitet, så der opnås den ønskede effekt uden brug af permanente kirurgiske tråde.

Den næsthyppigste årsag til stritører er en overudvikling af skålen i dybden af øret, så "bruskskålen" ind mod øregangen bliver for bred og får øret til at stritte og krumme lidt fremad. Her er det ofte nødvendigt at bortskære lidt af brusken for at opnå det ønskede resultat. Endelig er det ofte nødvendigt at fjerne det nederste af ørebrusken ned mod øreflippen, for at denne ikke fortsat stritter efter, at den øvrige del af øret er kommet ind på plads.

Der findes også andre typer af misdannelser af ørets brusk eller hud, som med fordel kan behandles kirurgisk. Dette skal altid vurderes ved en forundersøgelse, før en endelig anbefaling af kirurgisk behandling gives.


Aldersgrænse for korrektion af stritører

På Aleris foretages kirurgisk behandling af stritører kun på paienter over 18 år. Om indgrebet skal foregå i fuld narkose eller lokalbedøvelse afhænger af omfanget på operationen.


FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en korrektion af stritører, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier