PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Øjenlågsoperation - tunge øjenlåg og poser under øjnene

En øjenlågsoperation kan fjerne tunge øjenlåg og poser under øjnene, så du får et frisk og veloplagt udtryk i ansigtet.

Med tiden mister huden en del af sin elasticitet. Dette kan medføre et overskud af hud, fedt og muskel, hvilket kan give et træt udseende med tunge, hængende øjenlåg eller poser under øjnene.

En øjenlågsoperation er til dig, som har:

 • Et træt udseende omkring øjnene
 • Tunge øjenlåg og hængende øjenlåg
 • Poser under øjnene
 • Indsnævret synsfelt, sviende øjne og hovedpine pga. af tunge øjenlåg

Ved hjælp af en øjenlågsoperation kan overskydende hud, muskulatur og fedtposer på øvre og nedre øjenlåg fjernes, hvilket giver et mere friskt udseende.


Tunge øjenlåg - øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan være medfødt pga. lavt siddende øjenbryn, men oftest er det noget, som udvikler sig med årene pga. et overskud af hud, muskel og fedt. I de fleste tilfælde skyldes det en kombination af slap hud på øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene. I udtalte tilfælde kan hudfolderne på de øvre øjenlåg blive så store, at de dækker ned over øjet. Dette kan medføre en indsnævring af synsfeltet, sviende røde øjne samt evt. hovedpine. Derfor er en øjenlågsoperation et lille indgreb med en stor effekt.


Poser under øjnene - øjenlågsoperation

De små muskler omkring øjnene kan ligeledes blive mere slappe, og det betyder, at det fine fedtvæv bag øjenlågene kan pose ud gennem hinderne og træde tydeligt frem - oftest som såkaldte poser under øjnene. Vha. øjenlågsoperation i lokalbedøvelse kan man fjerne et eventuelt hudoverskud på øjenlågene, stramme musklerne op og fjerne de små fedtbuler.


Aleris tilbyder

 • Komplet analyse af dine øjenomgivelser hos en speciallæge i plastikkirurgi - der tages højde for hængende øjenbryn og andre anatomiske forskelle
 • Øjenlågsoperation, hvor begge øjenlåg klares i én operation
 • Flottere resultat - vi fjerner ikke kun overskydende hud, men også overflødigt muskulatur og fedtvæv

Er en øjenlågsoperation altid det rette valg?

Indgreb på øvre og nedre øjenlåg kan laves hver for sig eller i kombination, hvis der er behov. Det er imidlertid ikke alle, der har glæde af en øjenlågsoperation. En del af de patienter, der føler sig generet af tunge øvre øjenlåg, har ved nærmere undersøgelse et såkaldt hængende eller lavtsiddende øjenbryn. I disse tilfælde giver en øjenlågsoperation ikke et tilfredsstillende resultat. I stedet kan foretages pandeløft og øjenbrynsløft eller tindingeløft.

I sjældne tilfælde kan et øvre øjenlåg, som føles tungt, skyldes en dårligt fungerende løftemuskel. Denne tilstand kræver, at løftemusklen strammes op, uden at hud eller fedtvæv nødvendigvis fjernes.

I visse tilfælde kan det nedre øjenlåg blive så slapt, at øjenlågskanten hænger og giver øjet en rundere form, hvilket er mindre æstetisk og i værste tilfælde kan resultere i at øjnene løber i vand. Det ses ofte hos ældre personer, som mister elasticitet i strukturerne i øjenomgivelserne. Dette kan korrigeres med en oppstramning, som kaldes en kantusplastik.

Det er vigtigt, at der skelnes imellem disse tilstande, således at den korrekte kirurgiske behandling vælges.

I forbindelse med konsultationen vil plastikkirurgen foretage en grundig vurdering af øjenomgivelser og anbefale den eller de metoder, som medfører det bedst mulige kosmetiske resultat.

SE FORSKELLEN

Før/efter billeder

Tænker du over, hvilket resultat du kan opnå med en øjenlågskorrektion, så finder du et par eksempler på før/efter billeder.

Træk i pilene for at se forskellen.

Aleris_Oejenlaag-27-foer-forfra_540x245_okt23_DHAleris_Oejenlaag-27-efter-forfra_540x245_okt23_DH
Aleris_Oejenlaag-27-foer-side_540x245_okt23_DHAleris_Oejenlaag-27-efter-side_540x245_okt23_DH
62 år - Korrektion af øvre øjenlåg
Aleris_Ojenlaag-26-foer-forfra_okt23_DHAleris_Ojenlaag-26-efter-forfra_okt23_DH
56 år - Korrektion af øvre øjenlåg
Aleris_Ojenlaag-29-foer_540x245_okt23_DHAleris_Ojenlaag-29-efter_540x245_okt23_DH

33 år - Korrektion af øvre øjenlåg

VÆRD AT VIDE

Øjenlågsoperation

Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål om øjenlågsoperation.

Kan man operere øvre og nedre øjenlåg samtidig?
Ja, det er muligt at operere øvre og nedre øjenlåg samtidig.

Kirurgisk set er det dog lidt lettere at få et pænt resultat, hvis man opererer over to omgange, idet man ikke behøver at tage hensyn til den anden operation.
Kan man operere øjenlågene samtidig med et ansigtsløft?
Der er ingen hindring for, at man kan få opereret øjenlågene samtidig med ansigtsløftet.

En del patienter får faktisk foretaget enten øvre eller nedre øjenlåg i forbindelse med et ansigtsløft. Det fuldender resultatet.

Fordelen er også, at øjenlågsoperationen foretages i umiddelbar forlængelse af ansigtsløftet, så man er i fuld bedøvelse under begge indgreb.
Øjenbrynsløft vs øvre øjenlågsoperation
Det er ikke altid, at en øjenlågsoperation er det rette valg for dig. Få grundig vejledning hos vores erfarne plastikkirurger.

En øjenlågsoperation er til dig, som har:
 • Et træt udseende omkring øjnene
 • Tunge øjenlåg og hængende øjenlåg
 • Poser under øjnene
 • Indsnævret synsfelt, sviende øjne og hovedpine pga. af tunge øjenlåg

Ved hjælp af en øjenlågsoperation kan overskydende hud, muskulatur og fedtposer fjernes, hvilket giver et mere friskt udseende.

Øjenbrynsløft
Øjenbrynsløftet foretages, hvis øjenbrynene er begyndt at hænge over knoglekanten, eller hvis man føler, at man stadigvæk har brug for en øjenløftsoperation, efter man har foretaget en øvre øjenlågsoperation.
Forundersøgelse
Inden beslutningen om en øjenlågsoperation kommer du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

Konsultationen
Inden beslutningen om en øjenlågskorrektion kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Det er ikke alle, der har glæde af en øjenlågskorrektion, og lægen vil kunne vejlede dig ved forundersøgelsen.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen. Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler I om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer speciallægen dig hvilke muligheder, der foreligger, og sammen beslutter I, om en korrektion af øjenlågene er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Booking af øjenlågsoperation
Forundersøgelsen hos speciallægen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en operation.Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation.
Forventninger til øjenlågsoperation
Resultatet af en øjenlågsoperation er meget naturligt. Du kan forvente at se friskere ud og mindre træt ud.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.
Kan man lukke øjnene efter øjenlågsoperation?
Nogle patienter er bange for, at de ikke kan lukke øjnene helt efter en øjenlågsoperation.

Men du kan være helt rolig. Vi sikrer os altid, at der ikke bliver fjernet mere hud, end at man kan lukke øjnene efterfølgende. Man afprøver optegning, inden man begynder at fjerne hud ved, at man klemmer huden sammen med en pincet og kan se hvor meget hud, der kan fjernes.
Kan man få øjenlågsoperation flere gange?
I stedet for at gentage en øjenlågsoperation senere i livet, er det ofte øjenbrynene man skal kigge på.

Du skal være opmærksom på, at resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet, men du vil få et nyt udgangspunkt, hvorfra du gradvis ældes.

Man kan godt gentage en øjenlågsoperation, men mange gange er det spørgsmål om, at øjenbrynene efterhånden er begyndt at glide lidt længere ned. I stedet for at operere øjenlågene to gange, opererer man øjenbrynene efterfølgende, hvis man føler, at man har begyndt at få løs hud på de øvre øjenlåg.
Sport og arbejde efter øjenlågsoperation
For at få det bedst mulige resultat, skal du efter en øjenlågsoperation følge nedenstående retningslinjer for sport og arbejde.

Arbejde
I princippet kan man starte på arbejde efter et par dage, hvis man blot har kontorjob. Man er dog synligt påvirket af operationen, idet man har tape på de øvre øjenlåg, som mange gange også kan være misfarvet. Derfor vil et realistisk bud være sygemelding i en uge, hvis man har udadvendt aktivitet og ikke ønsker, at andre folk skal se, at man er blevet opereret.

Sportsaktiviteter
Du skal undgå krævende sportsaktivitet i 2 uger efter operationen og kontaktsport i 4 uger.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

Følg os på de sociale medier

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en øjenlågsoperation, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation

 

BLIV KLOGERE PÅ DIT VALG

Videoer om øjenlågsoperation

(OBS: Denne video indeholder stærke billeder af en operation)

Læs om operationens detaljer her.
Se mere
 
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle
CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere