PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Fedtsugning

Aleris tilbyder fedtsugning til både mænd og kvinder. Med en fedtsugning kan man fjerne lokale fedtdepoter på udvalgte områder.

Selv om man er slank, kan man godt have lokale fedtdepoter på maven, brystet og halsen eller dansehåndtag på sidebenene og ridebukser på yder- eller indersiden af lårene.


Fedtsugning eller slankekur?

Fedtsugning er lidt firkantet sagt velegnet til at ændre kropsfaconen men bestemt ikke en erstatning for en slankekur. Derfor kan du heller ikke forvente at kunne få en fedtsugning, hvis du har BMI over 30. En fedtsugning kan med fordel tilbydes, hvis du er generet af lokale fedtdepoter, som er svære at komme til livs, selv om du taber dig.

De lokale fedtdepoter er arveligt betinget og kønsbestemt. De forsvinder ikke trods slankekure og træning og er derfor specielt velegnede til fedtsugning. Kvinder aflejrer oftest fedtet på hofter, lår samt flanker (pærefacon), mens mænd aflejrer fedtet på maven og flanker (æblefacon).

For både mænd og kvinder gælder det, at der også kan aflejres uhensigtsmæssige fedtdepoter andre steder fx under hagen.

Eksempler på områder som egner sig for fedtsugning, er ydersiden af lår, indersiden af lår, indersiden af knæ, mave, flanker, dobbelthage og bryster hos mænd.


Fedtsugning og fjernelse af løs hud

Fedtsugning strammer ikke huden op. Er der meget løs hud i området vil fedtsugning ikke være tilstrækkelig. Her vil det ofte være nødvendigt, at kombinere fedtsugning med fjernelse af overskydende hud.


SE FORSKELLEN

Før/efter billeder

Tænker du over, hvilket resultat du kan opnå ved en fedtsugning, så finder du her et par eksempler på før/efter billeder.

Træk i pilene for at se forskellen.

Aleris-Fedtsug-03-Foer-forfra-okt23-540×345Aleris-Fedtsug-03-Efter-forfra-okt23-540×245
Aleris-Fedtsug-03-Foer-profil-okt23-540×245Aleris-Fedtsug-03-Efter-profil-okt23-540×245
Aleris-Fedtsug-03-Foer-siden-okt23-540×345Aleris-Fedtsug-03-Efter-siden-okt23-540×345

31 år - fedtsugning på hals

Opnå varigt vægttab med Aleris Balance  

VÆRD AT VIDE

Skånsom fedtsugning

På denne side har vi samlet en lang række svar på de hyppigste spørgsmål om fedtsugning.

Hvordan forbereder jeg mig på en fedtsugning?
Hvor meget man kan fedtsuge er meget individuelt og afhænger af dit udgangspunkt.

Man fedtsuger ikke for at suge så meget som muligt. Man fedtsuger, så man kan se, at der er harmoni med den øvrige del af kroppen. Man kan dog maksimalt suge 4 liter i henhold til den danske lovgivning.

Du skal også være opmærksom på, at det endelige resultat af fedtsugningen først kan ses efter 3 - 6 måneder, når vævet ikke længere er hævet, og huden har trukket sig sammen.

Klik her for at læse mere om hvilke steder på kroppen, der er egnet til fedtsugning
Gør det ondt at få en fedtsugning?
Efter en fedtsugning kan der være smerter og ømhed i det fedtsugede område.

Smerter efter fedtsugning
Den første uges tid efter operationen kan du have brug for smertestillende håndkøbsmedicin. Du må dog påregne en ømhed ved kraftig berøring eller slag på det fedtsugede område i flere uger efter fedtsugningen.

Massage af området
Efter en uge kan du begynde at massere de opererede områder. Dette giver en lindring, men har ingen indflydelse på det blivende resultat. Du skal massere udefra og ind mod centrum af kroppen, så du hjælper væsken væk fra de opererede områder. Det er vigtigt, at du har en fornemmelse af, at det er underhuden og ikke musklen, du masserer.

Læs mere om mulige bivirkninger og komplikationer
Hvad kan du forvente dig af en fedtsugning?
Vil du vide, hvad du kan forvente dig af en fedtsugning, så bliv klogere her

Det kosmetiske resultat af en fedtsugning er afhængigt af hudens kvalitet og spændstighed. Med alderen bliver huden slap og har derfor svært ved at trække sig sammen efter en fedtsugning.

I visse tilfælde må en fedtsugning helt frarådes pga. hudens kvalitet. Ujævnheder i huden, som fx appelsinhud, bliver aldrig bedre af en fedtsugning, men kan forværres.

Efter en fedtsugning er de udsugede fedtceller fjernet for altid og kommer ikke igen. Hvis du tager på i vægt efter en fedtsugning, vil du selvfølgelig stadig vokse, men populært sagt beholde din "nye" facon.

Du skal være opmærksom på, at det endelige resultat af fedtsugningen først kan ses efter 3 - 6 måneder, når vævet ikke længere er hævet, og huden har trukket sig sammen.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt
Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer, og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.
Bliver fedtsugning foretaget i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse?
De fleste fedtsugninger foretages i fuld bedøvelse, da det kan være vanskeligt at lokalbedøve større områder. Mindre områder, som fx et håndfladestort område, kan fedtsuges med lokalbedøvelse.

Operationen
Operationen kan vare mellem 1 - 4 timer afhængig af hvor meget fedt, der skal fjernes og hvor mange områder, der skal suges. Der anvendes en såkaldt våd teknik, hvor der først indsprøjtes saltvand tilsat lokalbedøvelse og adrenalin. Det betyder, at der er mindre ubehag, færre smerter samt mindre blødning efter operationen. Gennem små indstikssteder i huden på omkring 4 mm. - så vidt muligt lagt i de naturlige bøjelinjer - suges fedtet ud vha. tynde metalkanyler på 2 - 4 mm. tykkelse. Efter endt sugning sys de små stikkanaler sammen med en tynd tråd.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning. Afslutningsvis dækkes de små sår med tape, og du får en komprimerende bandage på i form af elastiske bukser, mavebælte, strømper eller hagerem alt afhængigt af hvor, du er blevet fedtsuget.

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger må man højest suge 4 liter fedt.
Fedtsugning: Sådan foregår det
En fedtsugning bliver lavet som dagkirurgi. Oftest kan du blive udskrevet 3 - 4 timer efter indgrebet, når du opfylder vores udskrivningskriterier.

Operationen kan vare mellem 1 - 4 timer afhængig af hvor meget fedt, der skal fjernes og hvor mange områder, der skal suges. Der anvendes en såkaldt våd teknik, hvor der først indsprøjtes saltvand tilsat lokalbedøvelse og adrenalin. Det betyder, at der er mindre ubehag, færre smerter samt mindre blødning efter operationen. Gennem små indstikssteder i huden på omkring 4 mm – så vidt muligt lagt i de naturlige bøjelinjer – suges fedtet ud vha. tynde metalkanyler på 2 - 4 mm tykkelse.

Efter endt sugning sys de små stikkanaler sammen med en tynd tråd. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning. Afslutningsvis dækkes de små sår med tape, og du får en komprimerende bandage på i form af elastiske bukser, mavebælte, strømper eller hagerem afhængig af hvor du er blevet fedtsuget. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger må man højest suge 4 l fedt.

Efter operationen taler du med speciallægen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.
Får man ar efter en fedtsugning?
Mange patienter er lidt usikre på, hvor store ar man får efter en fedtsugning. Læs nedenfor

Man forsøger så vidt muligt at lægge hullerne, som er ca. 5 mm. brede, så man ikke ser dem efterfølgende. Det kan være under trussekanten, lige under ballen eller andre steder, som er mindre synlige.

Undgå sollys
For at få så pæne ar som muligt er det vigtigt at beskytte arrene mod sollys og solarium de første 12 måneder efter operationen. Vi anbefaler beskyttelse af arrene med tape (micropore), overdel eller solcreme med min. solfaktor 15.
Kan man tage på i vægt efter en fedtsugning?
Efter en fedtsugning er de udsugede fedtceller fjernet for altid og kommer ikke igen.

Hvis du tager på i vægt, vil fedtet også kunne lægge sig der, hvor du er fedtsuget, men ikke i så store mængder som før behandlingen. Så en fedtsugning vil have en varig effekt på området, og du vil populært sagt beholde din ”nye” facon.
Hvornår kan man dyrke sport og arbejde efter en fedtsugning?
For at få det bedst mulige resultat, skal du efter en fedtsugning følge nedenstående retningslinjer for træning og arbejde.

Arbejde
Du kan typisk starte med at arbejde efter 3 - 10 dage afhængig af dit job samt omfanget af fedtsugningen.

Gåture og cykling
Du må gå ture og cykle, når du har lyst.

Løb, aerobic, gymnastik og sport
Kan du starte / genoptage 1 uge efter operationen.

Svømme
Du må svømme ca. 1-2 uger efter operationen, men først når der ikke er synlige sårskorper.

Løfte/bære
Du må løfte og bære, når du ikke har smerter, det vil sige efter ganske få dage.
Hvor længe skal man gå med bandage?
Den stramme bandage, buks e.l. skal du bruge for at mindske hævelse og for at sikre, at huden sætter sig pænt efter fedtsugningen.

Bandage
Den elastiske bandage skal du bruge dag og nat i 3 uger og om dagen i 3 uger. Bandagen må du kun tage af i forbindelse med bad, og når den skal vaskes.

Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi, at du har noget bomuldsstof under bandagen, fx T-shirt. Det vil være mere behageligt.

Sivning af væske
I de første dage kan det sive en del fra de små indstikssteder som følge af den væske, der er sprøjtet ind i forbindelse med fedtsugningen. Det vil være tynd, blodig væske. En sugende forbinding eller bind kan opsuge dette.

Brusebad
Et døgn efter operationen kan du tage brusebad, og kun i den forbindelse må bandagen tages af. Den stramme bandagekan dog være svær at få på igen efter bad, især i den første uge, hvor du er meget hævet. Så vent gerne en uge med brusebad og lav etagevask i stedet for. Vil du have bad, så start i den første uge med lidt korterebade, så områderne ikke når at hæve for meget op. Tapen over sårene kan tåle, at du tager bad. Klistereffekten holder efter brusebad.

Tape (micropore)
Du har tape på efter operationen. Det skal sidde på, indtil du kommer til opfølgning hos sygeplejersken efter 14 dage.

Vi anbefaler derefter, at du anvende rtape hen over arrene de første 3 måneder efter operationen. Du skal kun skifte tapen en gang om ugen eller hver 2. uge. Du får tape med ved udskrivelsen, eller når du kommer igen. Du kan købe mere tape på apoteket.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en fedtsugning, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


 
CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
 
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier