PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Fedtinjektion (lipoinjektion)

Ved en fedtinjektion (lipoinjektion) anvender man kroppens eget fedt som en naturlig levende filler.

Eget fedt kan i princippet sprøjtes ind hvor som helst i underhuden for at give en tilpas fylde og dermed mindske rynker.

De hyppigste områder, som behandles er:

  • Underhuden under øjenlågene
  • Furerne mellem næse og mund
  • Øgning af kindben
  • Generel rynkebehandling i pande og kinder
  • Men mange andre områder kan behandles. Fx er der noget, der tyder på, at de såkaldte leverpletter på håndryggen, som mange får med alderen, forsvinder ved en fedtinjektion.
  • Den nyeste teknologi tillader at brystforstørrende operationer kan foretages med eget fedt. Resultatet er livsvarigt, hvis du ikke taber dig. Læs mere om brystforstørrelse med eget fedt her.

Selve fyldningen af underhuden ses med det samme, og rynkerne mindskes også med tiden. Effekten ses først fuldt ud efter 9 - 12 måneder, men varer ved i årene herefter. Man oplever altså både en fyldning af huden og en foryngelse ved fedtinjektion.


Skånsom fedttransplantation

For at undgå at det indsprøjtede fedt ikke bliver nedbrudt, foretages fedtsugningen på en speciel skånsom måde. Fedtet bliver ligeledes indsprøjtet i mange små kanaler.

Du skal dog regne med, at op til 50 % af det indsprøjtede fedt i værste fald kan forsvinde igen. Undertiden dog kun få procent. Nogle har behov for 3 - 4 behandlinger, før en fuld effekt er opnået. Man ser det største svind efter første injektion. I forbindelse med de efterfølgende injektioner er svindet væsentligt mindre.

Efter at fedtet er transplanteret, føles fylden naturlig. Der er altså ingen følelse af fremmedlegemer. Fedtet forsvinder ikke igen efter behandlingen, med mindre at du taber dig i vægt. Hvis du efterfølgende tager på i vægt, kommer volumen igen. Behandlingen vil ofte kunne foregå i lokalbedøvelse og ambulant. Indgrebet varer fra 45 min til 1½ time.

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en fedtinjektion, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier