PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Udskiftning af brystimplantater

Udskiftning af brystimplantater kan være nødvendigt af forskellige grunde. Den hyppigste årsag er kapseldannelse.

 

Udskiftning eller fjernelse af implantater er aktuelt:

  • Ved ændringer i brystets størrelse og form
  • Ved lækage af et brystimplantat
  • Kapseldannelse
  • Hvis du ikke længere ønsker brystimplantater
  • Hvis du ønsker større brystimplantater

Udskiftning af brystimplantater

Hvis du ønsker det, er det muligt at lægge nye brystimplantater ind. Har du kapseldannelse, fjernes denne, inden det nye brystimplantat lægges ind. Du skal være opmærksom på, at har du først en gang fået kapseldannelse, har du en øget risiko for at få det igen.

Udskiftning af brystimplantater kan evt. udføres i kombination med brystløft, hvis brysterne har et hæng. Herved opnås det bedst mulige kosmetiske resultat.

Hvis du ikke ønsker brystimplantater længere, kan du alternativt overveje en brystforstørrelse med eget fedt.

Inden operation er det vigtigt, at du har fået et realistisk indtryk af, hvad du kan opnå og dermed veje fordelene op mod ulemperne.

 

Det naturlige valg

Flere og flere kvinder vælger at benytte eget fedt, når de skal have foretaget en brystforstørrende operation.

Ved en operation suger vi uønsket fedt væk fra fx lår, mave eller lænd og flytter det til brysterne. På den måde får du et ægte og naturligt bryst uden brug af implantater. De nye bryster følger altid kroppens udvikling. Dette betyder, at brysterne bliver mindre, hvis du taber dig, mens de bliver større, hvis du tager på. Med andre ord brysterne former sig efter din krop og levevis.

 

Kan man gå ind via de gamle ar?

Når brystproteser udskiftes, er det mest almindelige at lægge snittet i det gamle ar. Er der imidlertid tale om kapseldannelse og er proteserne lagt ind via armhulen, så vil det ikke være muligt at skifte proteserne og fjerne kapslen via armhulen. Man er da nødt til at lægge et nyt snit enten i furen under brystet eller i den nedre kant af brystvorten. Nogle gange kan det være nødvendigt at forlænge snittet ud over længden på det gamle ar for at få bedre tilgang til protesehulen.

 

Forventninger til fjernelse af brystimplantat

Du kan også helt vælge at få fjernet dine implantater. Fjernelse af implantatet vil efterlade et mere slapt bryst. Jo større brystimplantatet er, jo mere slapt og rynket vil brystet blive efterfølgende. Efter en operation vil man i takt med, at man bliver ældre opleve, at brystet bliver mere eller mindre slapt. Dette svarer til den almindelige ældningsproces. Tager du på i vægt eller taber du dig, vil det også kunne påvirke bryststørrelsen.

SE FORSKELLEN

Før/efter billeder

Tænker du over, hvilket resultat du kan opnå ved en udskiftning af implantater, så finder du her et par eksempler på før/efter billeder.

Træk i pilene for at se forskellen.

Aleris_Udskift-imp-1-foer_540x245_okt23_DHAleris_Udskift-imp-1-efter_540x245_okt23_DH
VÆRD AT VIDE

Udskiftning af brystimplantater

Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål om udskiftning af brystimplantater.

Hvor længe holder brystimplantater?
Det er forskelligt fra kvinde til kvinde. Nogle kvinder kan have glæde af implantaterne resten af livet, hvor andre kan have dem i 10 - 20 år. Vores generelle anbefaling er, at man får et tjek efter 10 år, for at se om alting er som det skal være.
Hvad er de hyppigste årsager til, at brystimplantater skal udskiftes?
Der kan være mange forskellige grunde til, man vælger at få udskiftet sine implantater. En af grundene kan være kapseldannelse. Kapseldannelse er en sjælden komplikation, men jo længere tid man har sine implantater, jo større er risikoen for kapseldannelse.
Hvordan ved man, det er tid til at få udskiftet sine implantater?
Nogle af de komplikationer, der kan fx være at det ene bryst hæver op eller føles anderledes – fx mere hårdt og fast. Det er meget normalt det første år efter operationen at have lidt "fornemmelser" ved sit bryst. Det kan fx være ømhed, jag eller stik. Kroppen er ved at vænne sig til implantaterne, og musklerne skal vænne sig til, at der nu sidder noget, der ikke sad noget før. Bliver man ved med at have nogle af fornemmelserne eller andet man er bekymret for, skal man naturligvis få det undersøgt.
Bliver brystet helt fladt, hvis man vælger ikke at få nye implantater?
Det er der mange, der vil synes, da man har vænnet sig til sine nye bryster. Det kan være en stor psykologisk forandring at få taget sine implantater ud. Til forundersøgelsen kan man få vist, hvor meget arvæv man selv har. Huden er oftest meget taknemmelig og trækker sig fint ind. Hos nogle kan det være nødvendigt fx at lave et brystløft.
Kan man få et brystløft samtidig med udskiftning af sine implantater?
Det vælger mange at få. Det er igen helt afhængigt af hvad kvinden ønsker. Hvis man udskifter til større implantater, kan man ofte undgå løftet. Skifter man til mindre implantater, kan det være nødvendigt med et løft
Er der tilfælde, hvor det ikke er muligt at få lagt nye implantater ind?
Hvis man gentagne gange har haft kapseldannelse, kan det være en god idé at snakke med plastikkirurgen om andre muligheder. Det kan fx være en brystforstørrende operation med eget fedt med eller uden stamceller. Hos Aleris tilbyder vi flere muligheder som alternativer, hvis man ikke ønsker eller kan få nye implantater.
Er der større risiko for kapseldannelse, hvis man har haft blødning efter brystoperationen?
Der vil være en lille forøget risiko for kapseldannelse på sigt. For Mentor-implantater er risikoen for kapseldannelse meget, meget lav. Har man oplevet en blødning eller infektion efterfølgende, vil der være en større risiko for kapseldannelse på sigt. På Mentor-implantater er der 5 års kapsel- og udskiftningsgaranti.
Hvilke muligheder er der for udskiftning?
Som udgangspunkt bliver implantaterne skiftet til en anden størrelse eller form. Det vurderes i samarbejde med vores plastikkirurg til forundersøgelsen. Som regel bruger man det tidligere ar, så der ikke opstår nye ar. Det vurderes fra person til person.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for at få fjernet / udskiftet dine brystimplantater, er det vigtigt, at du er velinformeret. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier

DIN SIKKERHED

Kapsel- og implantatgaranti

Klinikker tilbyder forskellige garantier. Der er derfor god grund til at se sig for, og der kan være penge at spare, hvis uheldet er ude.


Se mere