PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Slapt maveskind - maveplastik

Hvis du har fået slapt maveskind efter vægttab eller graviditet, kan vi foretage en kosmetisk opstramning af huden med en maveplastik, så du igen får en flot mave.

Både mænd og kvinder kan efter et større eller mindre vægttab opleve at få slapt maveskind. Kvinder er særligt udsatte i forbindelse med graviditet, hvor både huden og bugmusklerne kan miste noget af spændstigheden.


Aleris tilbyder

  • All-inclusive - forløbspris uden ekstra omkostninger for opfølgning, kontrol, mavebælte e.l.
  • 1 døgns indlæggelse - du er ikke overladt til dig selv det første døgn
  • Tryghed - Du kan komme i kontakt med en sundhedsfaglig person hos os døgnet rundt - også på helligdage

Tre typer maveplastik

Operation for slapt maveskind kan generelt inddeles i tre typer maveplastik, som varierer i omfang og dermed henvender sig til forskellige patientgrupper.

Mini-abdominalplastik: En mini-abdominalplastik er den mindst omfattende af de tre operationer og kan nogle gange udføres i lokalbedøvelse. Her opstrammes huden kun på den nedre del af maven. Den typiske kandidat til en mini-abdominalplastik har derfor udelukkende løs hud på maven under navleniveau.

Abdominalplastik: Ved en abdominalplastik foretages der en opstramning af huden på såvel den øvre som den nedre del af maven. Denne operation anbefales til personer med løs hud på maven både over og under navleniveau.

Abdominalplastik med opstramning af bugmuskulaturen (rectusplastik): Den er velegnet til personer med løs hud både over og under navleniveau samt en frembuling af bugmuskulaturen. Det er typisk kvinder, hvor mavemusklerne er gledet fra hinanden under en graviditet.

Det er almindeligt at kombinere maveplastik med fedtsugning af lokaliserede fedtansamlinger.


Hvem er ikke egnet til en maveplastik?

Slaphed af huden og / eller bugmuskulaturen skal være af et vist omfang, før vi kan anbefale en operation.

Overvægtige
Fedtvæv har en dårligere blodforsyning sammenlignet med hud og muskulatur. Det er derfor vigtigt, at du ikke er overvægtig forud for denne type operationer. Generelt bør dit BMI være under 27, før vi kan anbefale en operation for slapt maveskind.

Tidligere opereret på øvre del af maven
Når huden på maven skal strammes op, er man afhængig af blodforsyningen oppefra. Dette betyder, at patienter, som tidligere har fået foretaget større kirurgiske indgreb på den øvre del af maven, eventuelt må frarådes denne type af kirurgi. Den endelige afgørelse beror dog på en individuel vurdering.

Henvisning via det udvidede frie sygehusvalg

Det er muligt at blive henvist til plastikkirurgi efter stort vægttab på Aleris Hospitaler, hvis ventetiden overstiger 1 måned i det offentlige. Læs om dine rettigheder her.

Opnå varigt vægttab med Aleris Balance  

SE FORSKELLEN

Før/efter billeder

Tænker du på, hvilket resultat du kan opnå med en operation for slapt maveskind, så finder du et par eksempler på før/efter billeder nedenfor.

Træk i pilene for at se forskellen.

Slapt maveskindSlapt maveskind
Slapt maveskindSlapt maveskind
52 år - Plastikkirurgi efter stort vægttab
Maveskindsoperation-foerMaveskindsoperation-efter
Maveskindsoperation-foerMaveskindsoperation-efter
27 år - Reducering af slap hud på maven
mave-plastik-07_foermave-plastik-07-efter
mave-plastik-07_foersidenmave-plastik-07-eftersiden
50 år - Fjernelse af slapt maveskind
mave-fedtsug-01_foer_midtmave-fedtsug-01_efter-midt_540x245
mave-fedtsug-01_foer_sidemave-fedtsug-01_efter-side
49 år - Reducering af slap hud på maven og fedtsugning
maveplastik-08maveplastik-08
maveplastik-08maveplastik-08
46 år – Maveplastik hvor vi har opstrammet huden på den nedre del af maven
Før slap maveskindSlap maveskind efter
Slap maveskind side førSlap maveskind side efter

45 år - Maveplastik 

Aleris_Mave-plastik-12-foer-side_540x245_okt23_DHAleris_Mave-plastik-12-efter-side_540x245_okt23_DH
Aleris_Mave-plastik-12-foer-profil_540x245_okt23_DHAleris_Mave-plastik-12-efter-profil_540x245_okt23_DH

54 år - Maveplastik 

Slapt maveskind før fra sidenSlapt maveskind efter fra siden
58 år – Reducering af slap hud på maven
VÆRD AT VIDE

Slapt maveskind

På denne side har vi samlet en lang række svar på de hyppigste spørgsmål om operation for slapt maveskind.

Kan jeg få fjernet slapt maveskind, hvis jeg er overvægtig?
Fedtvæv har en dårligere blodforsyning sammenlignet med hud og muskulatur. Det er derfor vigtigt, at du ikke er overvægtig før fjernelse af slapt maveskind.

Generelt bør dit BMI være under 27, før vi kan anbefale en operation for slapt maveskind. Er dit BMI over 27, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.

Sådan kan du regne dit BMI
Konsultation før fjernelse af slapt maveskind
Inden beslutningen om fjernelse af slapt maveskind kommer du til en forundersøgelse hos en af vores erfarne speciallæger i plastikkirurgi.

Konsultationen
Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen. Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler I om dine ønsker, og speciallægen undersøger dig. Ud fra dette forklarer speciallægen dig om mulighederne og sammen beslutter I, om et brystløft er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Booking af operation
Forundersøgelsen hos speciallægen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en operation.

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen. Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation.
Forventninger til fjernelse af slapt maveskind
Få svar på hvad du kan forvente dig efter fjernelse af slapt maveskind

Det endelige resultat af operationen kan du først se efter 1 år.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.
Hvad er mini-abdominalplastik?
Ved en mini-abdominalplastik opstrammes huden kun på den nedre del af maven. Den typiske kandidat til en mini-abdominalplastik har derfor udelukkende løs hud på maven under navleniveau.

Operationen varer ca. 1½ time og foregår oftest i lokalbedøvelse. Ved en større lokalbedøvelse suppleres der med beroligende og smertestillende medicin, så du sover let under hele indgrebet.

Speciallægen lægger et snit under den nedre del af maven fra lyske til lyske. Huden med det underliggende fedtvæv løsnes op til navleniveau, hvorefter overskydende hud og fedtvæv fjernes. Huden sys sammen i 3 lag for at sikre holdbarheden af det kirurgiske resultat. For at udtømme mindre blodansamlinger lægges der evt. et dræn (lille plastikslange) ud gennem huden.

Hud og fedtvæv i det røde område fjernes, mens hud og fedtvæv i det grønne område løsnes og strammes ud over hele det farvede område.
Sport og arbejde igen efter fjernelse af slapt maveskind
For at få det bedst mulige resultat, skal du efter fjernelse af slapt maveskind følge nedenstående retningslinjer for sport og arbejde.

Arbejde
Du skal regne med at være arbejdsfri 2 - 4 uger efter operationen afhængig af arbejdets art. Såfremt der er lavet en opstramning af mavemusklerne, kan det være nødvendigt med arbejdsfri i op til 6 uger.

Gåture og cykling
Du må gå ture og cykle, når du har lyst.

Løb, aerobic, gymnastik og sport
Vi anbefaler, at du venter til 3 måneder efter operationen hvis der er foretaget opstramning af mavemuskulaturen. Forsigtig motion kan du genoptage eller starte på efter 2 uger. Hvis der ikke er foretaget opstramning af mavemuskulaturen kan du genoptage sportsaktiviteter efter 4 - 6 uger.

Svømme
Du må svømme ca. 6 uger efter operationen men først, når der ikke er synlige sårskorper.

Løfte / bære
Vi anbefaler, at du max. løfter, hvad der svarer til 2 liter mælk i hver arm de første 6 uger efter operationen. Hvis der er foretaget opstramning af mavemuskulaturen må du foretage tunge løft efter 3 måneder.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en operation for slapt maveskind, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række konkrete fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier