FORLØBET

Før en næseoperation

Før du beslutter dig for en næseoperation, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation kommer du til forundersøgelse hos en af vores speciallæger i øre-næsehals kirurgi, der har specialiseret sig i næseplastik.

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen gennemgår I de ændringer, som du ønsker at få foretaget, og speciallægen vurderer, om dette kan lade sig gøre. Det er vigtigt, at du har gjort dig klart, hvilke ændringer du ønsker, men du må også være klar over, at naturen sætter grænser for, hvilke forandringer, der er mulige.

Der bliver taget et foto af næsen. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forundersøgelsen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en kosmetisk næseoperation. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret, før 1 uge efter forundersøgelsen. Datoen for operationen kan du selv være med til at bestemme, så den passer ind i din kalender.


Forventninger

Målet med en kosmetisk operation af næsen er, at den ser naturlig og harmonisk ud i forhold til resten af ansigtet. Det kan være en ændring af næseryggen, reduktion i størrelsen eller bredden af næsen, indsnævring af næseborene, ændring af afstanden mellem næsen og overlæben eller omformning af næsetippen.

Langt de fleste bliver tilfredse med resultatet. Dog gælder det altid for kosmetisk kirurgi, at resultatet ikke er varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhænger af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer, og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger

Helingsprocessen sker gradvis, og du skal derfor regne med, at der går op til ½ - 1 år, før du kan se det endelige resultat af din næseoperation. Du vil dog allerede få uger efter operationen kunne se dit "nye look". Det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid helingen tager.
Af og til kan en lille rettelse være ønskelig for at forbedre resultatet yderligere. Hvis dette er tilfældet, er det nye indgreb mindre omfattende end den første operation. Det bør tidligst finde sted efter et ½ år, afhængig af den første operations omfang.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen har læst denne folder samt folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Faste

Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.

Indlæggelse

Du må forvente at være indlagt natten over. Udskrivelsen sker efter morgenmaden næste dag.