FORLØBET

Bodylift - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Nedre kropsløft (belt lipectomi)

Et nedre kropsløft er en kombinations­operation mod løs hud på mave, ryg, yderlår og baller. Samtidig løftes ballernes fedtpuder på plads og et eventuelt stort skambjerg mindskes.

Operationen

Et nedre kropsløft tager 4 - 5 timer og foregår i fuld bedøvelse. Huden på den nederste del af ryggen og øverste del af ballerne løsnes. Ballernes fedtpuder løftes på plads, og den over­skydende hud fjernes og huden lukkes. Herefter foretages en vending og operation for slapt maveskind foretages­. Den overskydende hud fjernes, og huden lukkes.


Korrektion af hængende­ mave

Det er en plastikkirurgisk operation, hvor man fjerner løs hud på maven og et eventuelt stort skambjerg.

Operationen

Operationen varer 2 - 3 timer og foregår i fuld bedøvelse. Navlen frigøres, og herefter løsnes huden på hele maven­ fra skambenet og op til ribbens­kanten. Skambjerget gøres mindre, og den overskydende hud fjernes. Til sidst lukkes huden igen. Du får et langt tværgående ar helt nederst på maven samt et ar omkring navlen.

I stedet for en løsning af huden på maven, kan det ofte være en fordel at foretage en fedtsugning.

I nogle tilfælde vælger man også at lave et lodret ar op forbi navlen. Det gør man for at stramme huden op fra side til side. Endelig kan indgrebet suppleres med en samling af mavemusklerne, hvis disse er gledet fra hinanden (det sker meget tit hos svært overvægtige).

Indgrebet kan i nogle tilfælde kombineres med brystindgreb hos såvel kvinder som mænd. Indgrebet er inkluderet i et nedre kropsløft.


Fedtsugning af mave og reduktion­ af skambjerg­

Det er en plastikkirurgisk operation, hvor man suger fedtpuderne i stedet for en større løsning af huden. Indgrebet anvendes i forbindelse med fjernelse af slapt maveskind, hvis du har et stort skambjerg eller overskud af underhudsfedt på trods af et stort vægttab. Det bliver ikke brugt som en selvstændig operation men kun som et supplement­.


Balleløft og ydre lårløft

Det er en plastikkirurgisk operation, hvor man fjerner løs hud over ballerne­ og korrigerer­ en nedsynkning af ballernes­ fedtpuder.

Operationen

Operationen varer 2 - 3 timer og foregår i fuld bedøvelse. Huden løsnes ned over ballerne og ned bag på lårene. Ballernes fedtpuder syes op på plads. Overskydende hud fjernes, og huden lukkes (se illustrationerne ved nedre kropsløft).

Indgrebet kan suppleres med et ydre lårløft, hvor overskydende hud på yderlårene fjernes. Indgrebet er inkluderet i et nedre kropsløft.


Lår og ryg

Det er en plastikkirurgisk operation, hvor man fjerner hud svarende til lårene­ og nedre ryg (lår og balleløft).

Operationen

Operationen varer 4 - 5 timer og foregår i fuld bedøvelse. Huden løsnes bag låret, inderlår, lyske, og ryg. Ballernes fedtpuder sys op på plads. Operationen foretages først i bugleje, hvor overskydende hud på ryg / baller og baglår fjernes og huden lukkes. Herefter foretages en vending og overskydende hud i lyske og forside af lårene fjernes og huden lukkes.


Korrektion af inderlår

Det er en plastikkirurgisk operation, hvor man fjerner løs hud på inderlårene.

Operationen

Operationen varer 2 - 3 timer og foregår i fuld bedøvelse. Overskydende hud fjernes på inderlåret fra knæet og op til furen under ballen. Operationen suppleres ofte med en indledende fedtsugning af området, der skal fjernes.Øvre kropsløft (upper bodylift)

Et øvre kropsløft dækker over en kombination af flere plastikkirurgiske indgreb mod den løse hud på brystpartiet, omkring brystkassen og evt. ud på overarmene. Et øvre kropsløft inkluderer således altid et af nedennævnte brystindgreb:

  • Brystløft hos kvinder
  • Brystreduktion hos mænd
  • Brystkirtelfjernelse hos mænd


Brystindgrebet kombineres med fjernelse af løs hud på flanker, øvre ryg og overarme afhængig af behovet.

Et øvre kropsløft vil således være meget tilpasset den enkelte, og det er derfor vanskeligt at give et samlet overblik over, hvor lang tid indgrebet tager, hvor lang tid du skal være indlagt, og hvor længe du skal være sygemeldt bagefter. Indgrebet foretages dog altid i fuld bedøvelse og med minimum 1 døgns indlæggelse.


Brystløft hos kvinder

Brystløft hos kvinder, der har tabt sig meget, adskiller sig en del fra et brystløft grundet aldersforandringer. Hos kvinder, der har tabt sig meget, er den nedre afgrænsning af brystet ofte blevet meget mobil, og resterne af brystvævet er ofte fordelt over et meget­ stort område. Brystløftet efterlader derfor et længere ar under brystet specielt ud under armhulen, hvor det ikke kan skjules under brystet.

Desuden vil der være ar omkring brystvorten samt fra brystvorten og lodret ned til furen under brystet (anker-formet). Se illustrationerne ved øvre kropsløft.

Operationen

Ved et brystløft løftes brystvorten og kirtel­vævet, og den overskydende hud fjernes. Operationen varer 1½ - 3 timer og foregår i fuld bedøvelse.

Nogle kvinder ønsker et bryst­forstørrende indgreb i samme operation, men generelt tilrådes det, at du i første omgang nøjes med et brystløft og venter med en evt. bryst­forstørrelse med indlæggelse af implantater til senere. Fordelen er, at du får lejlighed til at vurdere, om implantater over­hovedet er nødvendigt, samt at det endelige resultat vil være meget lettere at forudsige.


Brystreduktion hos mænd

Efter store vægttab får mænd typisk slap hud på forsiden af brystkassen, der ofte strækker sig omkring brystkassen helt om på ryggen. Bryst­vorterne hænger ofte lavt og vender nedad.

Operationen

Ved operationen flyttes brystvorterne op til normal højde, og den løse hud på forsiden af brystkassen fjernes. Dette efterlader et ar omkring brystvorten samt to lange ar i furen under brystmuskulaturen. Ofte er det også nødvendigt med et lodret ar mellem arret omkring brystvorten og det lange tvær­gående ar (anker-formet). Operationen varer 1 - 1½ time og foregår i fuld bedøvelse.


Brystkirtelfjernelse hos mænd

Ved svær overvægt sker der en ændring i hormonernes omsætning, så mænd ofte udvikler øget fedtvæv og brystkirtler omkring brystpartiet. Disse forsvinder ikke af sig selv trods et maksimalt vægttab. Derfor er det ofte nødvendigt at foretage en fjernelse af brystkirtlerne efterfølgende.

Operationen

Hvis huden samtidig er blevet meget løs i forbindelse med vægttabet, sker brystkirtelfjernelsen som en del af en mandlig bryst­reduktion.

Hvis huden derimod stadig har bevaret noget af sin elasticitet, kan man nøjes med at foretage en operation, hvor man først fedtsuger hele området og derefter åbner langs den nedre del af brystvorten og fjerner selve brystkirtlen herigennem.

Dette efterlader to små ar på ½ cm i furen langs den nedre afgrænsning af bryst­musklen, og et halvcirkelformet ar i den nedre afgrænsning af brystvorterne. Operationen­ varer 1½ - 2 timer og foregår i fuld bedøvelse­.


Fjernelse af løs hud på overarm­e

Efter store vægttab udvikler både mænd og kvinder slap hud på overarmene. Ved en overarmsplastik fjernes den overskydende hud på indersiden af overarmen fra albuen og op til armhulen. Man kan med fordel indlede med en fedtsugning af det hud­område, der skal fjernes, så man bevarer så mange lymfekar som muligt.

Herved kan risikoen for efterfølgende tendens til hævelse af underarm og hånd minimeres.

Operationen varer ca. 2 timer og foregår­ i fuld bedøvelse (se illustra­tionerne ved øvre kropsløft).


Fedtsugning af overarm

Fedtsugning af overarmene bruges som supplement­ til fjernelse af løs hud på over­armene. Ved en fedtsugning løsnes huden mere skånsomt, inden den bortskæres. Herved­ kan risikoen for efterfølgende tendens til hævelse af underarm og hånd minimeres. Fedtsugning af armene anvendes ikke som isoleret indgreb efter stort vægttab.


Ansigtsløft

Stærkt overvægtige personer har typisk også meget fedt i ansigtet og under hagen. Når fedtet forsvinder, bliver huden løs. Den løse "kalkunhud" under hagen er især et stort problem, men også furerne på siden af munden­ bliver dybere. Der kommer en lille fold i huden på kæberanden ud for mundvigene­.

Operationen

Ved en klassisk ansigtsløftning udglattes kalkunhagen, folderne ved munden­ bliver mindre dybe, og kæbelinjen rettes ud. Ofte kombineres indgrebet med en fedtsugning under hagen, opstramning af halsmusklen og de mimiske muskler i kinderne.

Operationen varer ca. 3 timer i alt og kan foretages i fuld bedøvelse eller bedst i lokalbedøvelse kombineret med beroligende og smertestillende medicin i drop.