FORLØBET

Før brystforstørrelse med implantater

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse med implantater, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en bryst­forstørrelse kommer du til en forundersøgelse­ hos en af vores plastik­kirurger.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.­

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen fortæller­ dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende operation. Du bliver undersøgt, hvor dine dimensioner på bryst og brystkasse bliver målt, og sammen beslutter­ vi hvilken­ type implantater, der skal anvendes­ samt størrelsen på implantaterne.­

Vi beslutter ligeledes, om arret skal placeres under brystet, som er det mest almindelige eller ved brystvorten.­ Endelig tages der beslutning om placeringen­ af implantaterne – enten under brystmusklen eller over brystmusklen.

Du bliver grundigt orienteret om ind­grebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger­ og komplikationer.


Kirurgiske teknikker ved brystforstørrelse

Under brystet
Brystimplantater lægges oftest ind gennem en ca. 5 cm lang åbning i furen under brystet. Arret skjules i furen under brystet. Derudover er risikoen for efterblødning og for at skade følsomheden af brystvorterne mindre ved denne teknik.

Ved brystvorten
Alternativt kan brystimplantatet lægges ind via en åbning langs den nedre afgrænsning af det farvede omkring brystvorten. Hvis arrene heler pænt, er de godt kamufleret i overgangen mellemdet farvede område og den normale hud på brystet. Hvis arrene ikke bliver så pæne, er arrene meget synlige. Ved brug af denne teknik er der større risiko for efterblødning og for at skade følsomheden af brystvorten.


Placering af brystimplantaterne

Under brystmusklen
Placering af brystimplantatet under brystmusklen kamuflerer brystimplantatet bedre specielt opadtil, hvor der ofte ikke er så meget brystkirtelvæv. Eventuelle folder og rynker fra brystimplantatet skjules lettere, når det placeres under muskulaturen. Vi anbefaler denne teknik til slanke personer. Det formodes stadig, at placeringen under brystmusklen giver en lidt mindre risiko for kapseldannelse. Indgrebet er mere smertefuldt i de første uger pga. deling af muskelfibrene, men på lang sigt skader det ikke funktionen af brystmuskulaturen.

Over brystmusklen
Placering af brystimplantatet over brystmusklen anvendes med fordel ved slapt brystkirtelvæv (hængebryst). Det er også velegnet, når der ønskes en mere direkte påvirkning af brystkirtelvævet, som kosmetisk giver et lidt mere rundt udseende. Det bedste resultat opnås, når der er rigeligt brystkirtelvæv eller fedtvæv at gemme sig bagved. Kanten af brystimplantatet kan ofte føles tydeligere under huden, og i sjældne tilfælde eller med tiden kan den endda ses.


Mammografi

Er du over 40 år eller har haft brystkræft i familien, anbefales en mammografi­ inden operationen.


Forventninger

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet­. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige­ faktorer, rygning og sol­påvirkning.

Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat efter operation, der holder resten af livet.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder,­ at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen,­ før du beslutter, om du ønsker en bryst­forstørrende operation. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger­ kan du ikke blive opereret­ før 1 uge efter forundersøgelsen.­

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller­ senere­ kontakte os, så finder vi sammen­ en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ igen har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Faste

Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen­.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.