FORLØBET

Før en brystreduktion

Før du beslutter dig for en brystreduktion, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en brystformindskende operation kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen. Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig, hvilke muligheder der foreligger, og sammen beslutter vi, om en brystformindskende operation er det rette for dig.

Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forventninger

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat efter operation, der holder resten af livet.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.

Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en brystformindskende operation.

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen. Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation.

Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen igen har læst folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Faste

Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen.

Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.

Huden

En hel og velplejet hud inden operation sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.

Indlæggelse

Du må forvente at være indlagt med en enkelt overnatning, og du vil være klar til udskrivelse efter morgenmaden næste dag.