FORLØBET

Brystreduktion - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her. Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer mellem 2 - 3 timer.

Under operationen fjerner vi den overskydende hud og brystkirtelvæv. Såfremt der er meget fedtvæv i brystet, kan det være hensigtsmæssigt, at vi foretager en fedtsugning. Brystvorten bliver bevaret, og det fjernede brystkirtelvæv bliver sendt til undersøgelse for at sikre, at der ikke er vævsforandringer.

Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og plastikkirurgen vil i dette tilfælde lægge dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og evt. en forbinding.

Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

I gang igen

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Smerter

Der kan være smerter umiddelbart efter operationen, og du kan derfor have behov for smertestillende medicin.

Sivning og forbinding

Der kan komme lidt sivning fra såret. Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling. Hvor længe forbindingen skal sidde aftaler du med plastikkirurgen. Hvis du har fået et dræn, bliver det fjernet inden du går hjem eller du kommer ind en af de følgende dage for at få det fjernet.

Svar på vævsprøve

Inden udskrivelse aftaler du med plastikkirurgen, hvordan du får svar på vævsprøven. Der går 10-14 dage inden vi har svaret.