FORLØBET

Direkte øjenbrynsløft - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

Operationen bliver ofte lavet som dagkirurgi, og du kan forvente at blive udskrevet samme dag. Bliver du opereret i fuld bedøvelse, kan du komme hjem 4-6 timer efter operationen. Hvis det er i lokalbedøvelse, kan du komme hjem umiddelbart efter operationen.


Operation

Operationen foregår oftest i fuld bedøvelse­ og varer 1½ - 2 timer afhængig­ af, hvor udtalte forandringerne er.

Ved et direkte øjenbrynsløft kan vi stramme huden over brynene og i panden op, så øjenbrynene løftes op. Arret kan ligge i en panderynke

Når det overskydende hud er fjernet, lukkes såret med tynde tråde.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning, og du får en hovedforbinding på.


Dræn

Enkelte gange kan der være lidt blødning, i så tilfælde lægger vi et dræn (en tynd plastik slange), der kan lede blod og væske ud i en lille beholder. Evt. anlæggelse af dræn er ikke tegn på en komplikation.


Efter operationen

Efter operationen taler du med special­lægen og sygeplejersken, som informerer om planen og forholds­regler i tiden efter operationen.


Smerter

Der kan være smerter umiddelbart efter­ operationen, og derfor kan du have behov for smertestillende medicin­.


Sivning fra såret

Du skal forvente, at der kan komme lidt sivning fra sårene. Det er helt almindeligt. Eventuelle dræn bliver fjernet inden du går hjem, eller du kommer ind senere på ugen og får fjernet dræn.