FORLØBET

Før en fedtinjektion

Før du beslutter dig for en fedtinjektion, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation kommer du til forundersøgelse hos en af vores plastikkirurgen.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker dem til forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig om mulighederne, og hvilken metode vi vil anbefale i din situation. Sammen beslutter vi, om en fedt­injektion er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Forventninger

Resultatet af fedtinjektion er ofte meget holdbart. Generelt gælder dog, at resultatet af kosmetisk kirurgi ikke er varigt. Kroppens naturlige aldringsprocesser fortsætter og vil med tiden ændre resultatet, idet huden bliver mere slap og eftergivende igen. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhænger bl.a. af arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Derudover er det vigtigt at huske, at fedtinjektion er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se nedenfor), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en operation. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller kontakte os efterfølgende.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ igen har læst denne folder samt folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Behandlingen af mindre områder fx i ansigtet vil ofte kunne foregå i lokalbedøvelse, men hvis det er større områder, du skal have behandlet, foregår det i fuld bedøvelse.

Du aftaler med plastikkirurgen ved forundersøgelsen, hvordan du skal bedøves.


Faste

Operationen kan foregå i fuld bedøvelse­ eller i lokalbedøvelse.

Har du aftalt med plastikkirurgen, at operationen bliver lavet i lokal­bedøvelse, skal du ikke møde fastende­.

Har du aftalt fuld bedøvelse, skal du møde fastende på operationsdagen.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden opera­tion sikrer en hurtigere og bedre heling­ i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.