FORLØBET

Før fjernelse af fedtknude

Før du beslutter dig for at få fjernet en fedtknude, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om operation kommer du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi eller ortopædkirurgi.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker dem til forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine gener og ønsker, og speciallægen undersøger fedtknuden.


Scanning

Hvis speciallægen er i tvivl om, hvor dybt fedtknuden ligger eller om der er tale om en helt anden type af for­andring, anbefaler vi en MR-scanning eller en ultralydsscanning inden evt. operation.

Sammen beslutter vi, om en operation er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Forventninger

Ved operationen er vi meget omhygge­lige med at fjerne hele fedtknuden, men der er tendens til at en fedtknude kan komme igen i samme område. Du kan også få fedtknuder andre steder på kroppen.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos speciallægen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker at få fjernet fedtknuden. Hvis fedtknuden fjernes alene pga. kosmetiske gener, skal der ifølge loven om kosmetiske behandlinger være 1 uges betænkningstid. Dvs. at du ikke kan blive opereret­ før 1 uge efter for­undersøgelsen i så fald.

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller kontakte os efterfølgende.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen har folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Operationen foregår i lokalbedøvelse, og der er ingen forberedelse.

Enkelte gange kan der være aftalt fuld bedøvelse, og du skal i så fald møde fastende.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.