FORLØBET

Før en fedtsugning

Før du beslutter dig for en fedtsugning, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en fedt­sugning kommer du til en forundersøgelse­ hos en af vores special­læger i plastikkirurgi.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forunder­søgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig hvilke muligheder, der foreligger, og sammen beslutter vi, om en fedtsugning er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Forventninger

Det kosmetiske resultat af en fedtsugning­ er afhængigt af hudens kvalitet og spændstighed­. Med alderen bliver huden slap og har derfor svært ved at trække sig sammen efter en fedtsugning.

I visse tilfælde må en fedtsugning helt frarådes pga. hudens kvalitet.­ Ujævnheder­ i huden, som fx appelsin­hud, bliver aldrig bedre af en fedtsugning,­ men kan forværres­.

Efter en fedtsugning er de udsugede fedtceller fjernet for altid og kommer ikke igen. Hvis du tager på i vægt efter en fedtsugning, vil du selvfølgelig­ stadig­ vokse men populært sagt beholde­ din "nye" facon.

Du skal være opmærksom på, at det endelige resultat af fedtsugningen først kan ses efter 3 - 6 måneder, når vævet ikke længere er hævet, og huden­ har trukket sig sammen.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet­. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder,­ at du har mulighed for at fortryde,­ og du kan gå hjem og overveje situationen,­ før du beslutter,­ om du ønsker en operation­ med fedt­sugning. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger­ kan du ikke blive opereret­ før 1 uge efter forundersøgelsen.­

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller­ senere­ kontakte os, så finder vi sammen­ en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ igen har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Faste

Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen­ med mindre du har aftalt andet med speiallægen ved forundersøgelsen.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden­ i efterforløbet. Det kan fx fugt­givende cremer bidrage til.