FORLØBET

Før Fraktioneret CO2 laserbehandling

Før du beslutter dig for at få foretaget en Fraktioneret CO2 laserbehandling, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning.


Inden behandlingen

Inden behandling skal du til forundersøgelse hos vores hudlæge. Hudlægen vil vurdere, om laserbehandling er aktuel for dig, og i samråd med dig, beslutte hvad og hvor der skal behandles, samt lægge en strategi for forløbet. Der vil blive taget billeder af de hudområder, som skal behandles. Du vil blive informeret om forløb, forholdsregler før/efter behandlingen, samt om bivirkninger og forventet resultat. Da der oftest er tale om et kosmetisk indgreb (med undtagelse af f.eks. svære ar efter akne, der ikke betragtes som kosmetisk), skal der gå minimum 1 uge fra forundersøgelsen er lavet, til behandlingen kan gives. ”Betænkningstiden”, som du skal have, er bestemt ved lov og er til for at beskytte dig.


  • Der vil blive taget et foto af dig ved forundersøgelsen
  • Du kan ikke få laserbehandling, hvis du er gravid eller ammer
  • Du må ikke være/have været i Isotretinoin-behandling de sidste 6 mdr.

Forberedelse inden behandlingen

Det er vigtigt, at huden ikke er solbrun på behandlingstidspunktet. Der må heller ikke anvendes selvbruner. Såfremt at ovenstående ikke opfyldes, kan behandlingen ikke udføres og må udskydes.

Hvis du har tendens til herpes udbrud (forkølelsessår), skal du oplyse dette til lægen ved forundersøgelsen. Lægen vil da udskrive forbyggende medicin mod herpes, da laserbehandlingen kan ”trigge” et herpesudbrud. Behandlingen består af tbl. Valaciclovir 500 mg x 2 dage i 5 dage, og på begyndes dagen inden laserbehandlingen gives.

Din hud skal afrenses for makeup inden du møder til behandlingen.

Det vil være tilrådeligt, at du forebyggende tager lidt smertestillende medicin ca. 1,5 time inden behandlingen påbegyndes. Dette kan være en kombination af håndkøbs Panodil 1000 mg samt håndkøbs Ipren 400 mg (med mindre du selvfølgelig har allergi for disse, eller at der er andre medicinske forhold der gør, at du ikke må få disse).

Minimum 1 time inden behandlingen skal de hudområder der skal behandles, smøres med et godt lag af EMLA creme, som kan købes i håndkøb på apoteket.

Umiddelbart efter at du har påsmurt cremen, skal du placere et stykke husholdningsfilm (f.eks. Vitawrap) over området. Dette gør at cremen virker mere potent, da den ikke så let fordamper. Lægen vil fjerne/afvaske cremen umiddelbart inden laserbehandlingen påbegyndes.