FORLØBET

Før fjernelse af modermærke

Før du beslutter dig for at få fjernet et modermærke, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation kommer du til forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastik­kirurgi eller i hudsygdomme.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker dem til forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine gener, bekymringer og ønsker, og speciallægen undersøger din hud­forandring / modermærke.

Ud fra dette vurderer speciallægen, hvad vi vil anbefale i din situation.

Sammen beslutter vi, om en operation er det, som skal til. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Forventninger

Det fjernede hud bliver altid sendt til nærmere undersøgelse under mikroskop, hvor det endeligt kan afgøres, om der er tale om et godartet eller ond­artet modermærke.

I tilfælde af hudkræft og specielt modermærke­kræft kan der blive tale om at anbefale videre behandling på en plastikkirurgisk afdeling på et offentligt­ hospital.

I tilfælde af godartede forandringer får du tilbud om et opfølgende besøg hos speciallægen 3 -6 måneder efter operationen.


Kosmetisk kirurgi

Generelt gælder at resultatet af kosmetisk kirurgi ikke er varigt. Kroppens naturlige aldringsprocesser fortsætter og vil med tiden ændre resultatet, idet huden med tiden bliver mere slap og eftergivende. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhænger bl.a. af arvelige faktorer, rygning og sol­påvirkning.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos speciallægen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situa­tionen, før du beslutter, om du ønsker­ at få fjernet din hud­forandring / modermærke. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Hvis der er mistanke om modermærkekræft, er der naturligvis ingen betænkningstid.

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller kontakte os efterfølgende.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ har læst folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Operationen foregår i lokalbedøvelse, så der er ingen forberedelse.

Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.

Huden

En hel og velplejet hud inden opera­tion sikrer en hurtigere og bedre heling­ i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.