FORLØBET

Mulige bivirkninger og komplikationer ved et pandeløft / øjenbrynsløft

Selv om risikoen er meget lille, kan der opstå komplikationer ved et pandeløft / øjenbrynsløft. Se oversigt over mulige bivirkninger og komplikationer nedenfor.


Følenedsættelse

Der kan være følenedsættelse i hoved­bunden efter operationen, men følelsen­ bliver ofte normal igen med tiden. Hos enkelte er det dog permanent.­


Ar

Arrene efter operationen vil typisk være røde og hævede, men gemt i hårgrænsen. De vil med tiden blive smalle og lyse. Hos enkelte kan der være lidt hårtab i og omkring arrene.


Infektion

Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika.

Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber.

Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.


Blødning

Blødning efter operationen ses sjældent,­ men det kan opstå i det første døgn efter operationen og kan være så voldsom, at det kan kræve en operation i fuld bedøvelse for at stoppe blødningen.


Nervepåvirkning

Nerverne til hovedbunden kan være påvirkede­ og give anledning til permanent­ nedsat følesans. Desuden er der en lille risiko­ for beskadigelse af nerven til øjenbryn og pande. Det kan i værste fald betyde, at du ikke vil kunne løfte det ene øjenbryn.