FORLØBET

Mulige bivirkninger og komplikationer ved et ansigtsløft

Selv om risikoen er meget lille, kan der opstå komplikationer ved et ansigtsløft. Se oversigt over mulige bivirkninger og komplikationer nedenfor.


Hævelse og misfarvning

Det er normalt, at ansigtet hæver meget op dagen efter operationen. Hævelsen vil aftage i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden.


Nedsat følesans

Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger. Følesansen kommer langsomt tilbage.
I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid i kinderne. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid.Ar

Arrene efter operationen vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6 - 12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.


Infektion

Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et ansigtsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotika behandling. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber.

Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.


Blødning

Blodsamling efter en ansigtsløftning er den hyppigste komplikation. Det kan kræve­ et lille indgreb i lokal­bedøvelse for at fjerne blodsamlingen. Blodsamling­ opstår oftest i det første døgn efter operationen­.


Vævsdød

Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent.­ Hvis det sker, er det enten bag ørerne eller lige foran ørerne. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller­ personer, som er i behandling med prednison­ eller lignende har særlig høj risiko for vævsdød.


Nerveskader

Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, men kan være permanent.