FORLØBET

Ansigtsløft - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.

Du må forvente at være indlagt natten­ over og blive udskrevet efter­ morgen­maden næste dag. I nogle tilfælde laver vi operationen som dagkirurgisk operation, hvor du kan blive udskrevet samme dag.­


Operation

Operationen varer ca. 3 timer i alt og foretages i fuld bedøvelse.

Snittet lægges fra området i håret over øret, ned foran øret, bueformet rundt om øreflippen og herefter op bag øret og bagud ind i hårkanten.

Huden løsnes næsten frem til mund­vigene­ og ned på halsen, så overskuddet­ kan fjernes uden stramning.­ Hyppigt foretages også en opstramning af den underliggende muskulatur (SMAS-plastik) for at få et mere varigt resultat.

Hvis halsmusklen er slap, strammes den op. Dette sker ofte ved at lave et 2 - 3 cm langt tværgående snit under hagen. Huden på halsens forside løsnes,­ og muskulaturen­ syes sammen i midtlinjen inde under huden.

Den operation, der kaldes et ansigtsløft,­ dækker over en lang række variationer­ af operationsteknikker. Hvilken variation, der er mest velegnet i dit tilfælde,­ afhænger­ af en individuel vurdering. Alle metoder har sine muligheder og begrænsninger, og én metode kan ikke anvendes på alle patienter­.

Der kan komme blødning under operationen­, og plastikkirurgen vil i dette tilfælde lægge et dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene­ ved operationens afslutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene. Der lægges til sidst en forbinding omkring hovedet.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

I gang igen
Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Smerter
Der kan være smerter umiddelbart efter operationen, og du kan derfor have behov for noget smertestillende medicin.

Sivning og forbinding
Der kan komme lidt sivning fra såret. Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling. Hvor længe forbindingen skal sidde aftaler du med plastikkirurgen.

Dræn
Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet, inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det i nogle dage og komme i ambulatoriet og få det fjernet.