FORLØBET

Før brystforstørrelse med eget fedt

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse med eget fedt, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.

Forundersøgelse

Inden beslutningen om en bryst­forstørrende operation med eget fedt kommer­ du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

Vi anbefaler dig at læse denne vejledning­ igennem før konsultationen­ og notere dine spørgsmål, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.­

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til for­undersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen fortæller dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende operation. Du bliver undersøgt, hvor dine dimensioner på bryst og brystkasse bliver målt, og sammen beslutter vi, om du er velegnet til en brystforstørrelse med eget fedt. Vi aftaler desuden, hvor fedtet skal tages fra.

Du bliver grundigt orienteret om indgrebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Mammografi

Er du over 40 år eller har haft brystkræft i familien, anbefales en mammografi inden operationen.

En fedttransplantation til brystet vil give små arvævsfortætninger i brystvævet­. Endvidere­ kan døde fedtceller give anledning til små forkalkninger­ eller­ små godartede­ cyster i brystet, som kan misfortolkes­ ved en senere mammo­grafi. Af denne grund anbefaler vi en mammografi­ eller­ ultralydsscanning før fedt­transplantationen samt efter 6 måneder­.

Der er på nuværende tidspunkt intet der tyder på, at en brystforstørrende operation med eget fedt vil give en øget risiko for brystkræft. Fedt­transplantation har været anvendt i adskillige år uden problemer til kvinder,­ som har fået fjernet brystet pga. kræft.


Læs mere om mammografi-undersøgelsen her.

Forventninger

Du skal forvente, at der går 3 måneder,­ inden det endelige resultat kan ses. Hvis du ønsker en større bryst­volumen, kan vi efter dette tidspunkt foretage en ny fedttransplantation. Du skal regne med 2 indgreb og i visse tilfælde 3, før det endelige resultat er nået.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Du vil opleve at brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat ved operation, der holder resten af livet.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen,­ før du beslutter­, om du ønsker en brystforstørrende operation med eget fedt. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter for­undersøgelsen.

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller­ senere­ kontakte os, så finder vi sammen­ en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Faste

Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen­.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.