FORLØBET

Brystløft - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

På Aleris følger vi helt specifikke udskrivelseskriterier, hvilket betyder at du bliver udskrevet, når du opfylder disse kriterier. Oftest kan du blive udskrevet 3-4 timer efter operationen.


Operation

Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer 1½ - 3 timer.

Ved operationen fjernes den overskydende­ hud. Det resterende væv og hud sys sammen­ omkring brystvorten, så den løftes til det ønskede­ sted.

Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og du vil i så fald få lagt dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og eventuel en forbinding­.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

I gang igen

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Smerter

Der kan være smerter umiddelbart efter­ operationen, og derfor kan du have behov for smertestillende medicin.­

Sivning og forbinding

Der kan komme lidt sivning fra såret. Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling. Hvor længe forbindingen skal sidde, aftaler du med plastikkirurgen.

Dræn

Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet, inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det i nogle dage og komme i ambulatoriet og få det fjernet.