FORLØBET

Før en brystrekonstruktion

Før du beslutter dig for en brystrekonstruktion, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en bryst­rekonstruktion kommer du til forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forunder­søgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette vejleder plastikkirurgen dig i, hvilke muligheder der er, og hvad vi vil anbefale i din situation. Sammen beslutter I, hvilken metode der skal anvendes.

Du bliver grundigt orienteret om indgrebet­, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker at påbegynde behandling med rekonstruktion af dit bryst.

Du kan godt lige efter forundersøgelsen aftale tid til operation eller du kan kontakte os efterfølgende.


Forventninger

Generelt gælder det, at resultatet af kosmetisk kirurgi ikke er varigt. Kroppens­ naturlige aldrings­processer fortsætter og vil med tiden ændre resultatet, idet huden med tiden bliver mere slap og eftergivende. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhænger bl.a. af arvelige faktorer, rygning og sol­påvirkning.

Det betyder, at det ikke rekonstruerede bryst med tiden kan komme til at hænge mere end det rekonstruerede. En eventuel vægtøgning eller vægttab kan også påvirke bryststørrelsen.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se side 6), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forvent­ninger og ønsker.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Faste

Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.