FORLØBET

Brystrekonstruktion - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

På Aleris følger vi helt specifikke kriterier for udskrivelse, hvilket betyder at du bliver udskrevet, når du opfylder disse kriterier. Oftest kan du blive udskrevet 3-4 timer efter operationen


Operation

Operationen varer ca. 1 time.

Et stykke af det gamle ar op mod armhulen åbnes eller der laves et nyt ar svarende til den kommende fure under brystet. Herefter placeres expanderen­ under brystmusklen og opfyldes så meget som muligt under operationen. Der kan typisk påfyldes ca. 100 ml saltvand. Nogle gange vælger­ plastikkirurgen at lægge et dræn (en lille plastikslange) ind for at lede evt. blod væk fra såret.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og evt. en forbinding.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om planen og forholds­regler i tiden efter operationen