FORLØBET

Før en brystvortereduktion

Før du beslutter dig for en brystvortereduktion, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en brystvortereduktion skal du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

Vi anbefaler, at du læser denne vejledning igennem før konsultationen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig om mulighederne, og hvad du kan forvente at opnå ved en brystvortereduktion. Sammen beslutter vi, om en operation med reduktion af brystvoreterne er den rigtige mulighed for dig.

Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Forventninger

Brystvorterne ændrer sjældent facon efter, at de er reduceret, medmindre du efterfølgende ammer eller bliver piercet i brystvorterne.

Dog gælder det generelt, at resultatet af kosmetisk kirurgi ikke er varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en operation med reduktion af brystvorterne. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 2 dage efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Operationen foregår i lokalbedøvelse, så der er ingen forberedelse.

Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.