FORLØBET

Mulige bivirkninger og komplikationer ved en brystvortereduktion

Selv om risikoen er meget lille, kan der opstå komplikationer ved en brystvortereduktion. Se oversigt over mulige bivirkninger og komplikationer nedenfor.


Ar

Arrene efter operationen vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6 - 12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.


Asymmetri

Der er en lille risiko for at brystvorterne bliver lidt uens. Fra naturens hånd er der mange, som har lidt asymmetriske brystvorter.


Føleforstyrrelse

Følsomheden af brystvorterne eller huden tæt omkring arret bliver ofte ændret efter en brystvortereduktion – både når det gælder selve brystvorten og det farvede område.

Som regel bliver følesansen normal igen i løbet af et halvt års tid, men varig ned­sættelse af følesansen kan forekomme.


Amning

Er selve brystvorten reduceret, kan du ikke forvente en normal amning. Er der kun tale om det farvede område, påvirker det oftest ikke amning.


Efterblødning

I sjældne tilfælde (under 1%) kan der indenfor det første døgn efter operationen­ opstå en blødning. Dette kan kræve en ny operation, hvor man sikrer sig, at blødningen stoppes. Efterblødning giver ofte betydelig­ misfarvning­ i ugerne efter men ødelægger­ ikke det blivende resultat. Alle omkostninger i denne forbindelse dækkes af os.


Infektion

Ved al kirurgi kan der komme infektion­, og selv om dette er yderst sjældent i forbindelse med brystvorte­reduktion (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotisk behandling.­ Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber.­ Hvis du ryger eller er overvægtig,­ er risikoen for infektion større.