PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) er det nyeste inden for brystforstørrelse. Behandlingen er på kort tid blevet meget populær, da den 'slår to fluer med et smæk'.

Brystforstørrelse med eget fedt er en naturlig og skånsom metode til at få brystet forstørret. Man suger simpelthen noget af dit uønskede fedt ud fra fx lår, mave eller balder og flytter det til brysterne. Du undgår derved at få indopereret et fremmedlegeme i kroppen samtidig med, at du får en fedtsugning et sted på kroppen, hvor der er overskydende fedt.

Brystet bliver mere blødt og naturligt, og du har ikke risiko for de komplikationer, som kan være forbundet med brystimplantater. Samtidigt giver brystforstørrelse med eget fedt et resultat, som holder resten af livet under forudsætning af, at du ikke taber dig i vægt.

Ved en brystforstørrelse med eget fedt, er der er næsten usynlige ar på brystet, og du er hurtigt tilbage i hverdagen efter operation.


Brystforstørrelse med eget fedt er til dig som:

 • Ønsker en permanent brystforstørrelse på ca. en skålstørrelse
 • Har født og blot ønsker at genskabe den tidligere fylde og form
 • Er over 18 år og har et færdigudviklet bryst. Bryst­udviklingen kan hos enkelte fortsætte­ op til 20-års alderen
 • Ønsker at erstatte implantater med en naturlig og alderssvarende fylde og form
 • Har fået en generende kapseldannelse­ omkring brystimplantater og ønsker implantaterne­ fjernet
 • Har asymmetriske (uens) bryster
 • Vil undgå brystimplantater
 • Har et BMI mellem 20 og 30 og tilstrækkelige­ fedtdepoter
 • Ønsker en fedtsugning på 500 ml på andre dele af kroppen end brystet
 • Ikke ønsker at tabe sig yderligere
 • Er ikke-ryger

Brystforstørrelse med eget fedt er uegnet til kvinder, som:

 • Er storrygere
 • Ønsker en meget stor barm
 • Har dårlig kontrolleret eller ubehandlet­ sukkersyge

Skånsom BEAULI teknik

Brystforstørrelse med eget fedt foretages på Aleris med den såkaldte BEAULI teknik, der er særlig skånsomt mod fedtet. Vores plastikkirurger har stor erfaring i anvendelsen af netop denne teknik, som også anvendes til at genskabe brystet hos brystkræftramte kvinder.

Fedtet udsuges smertefrit med millimetertynde kanyler. Herefter bliver fedtet renset, før det indsprøjtes i brystet. Man kan overføre ca. 150- 250 ml fedt til hvert bryst pr. fedttransplantation.

Hvis der overføres for meget fedt, bliver området for spændt, og de overførte fedtceller dør. Hvor meget, der kan overføres afhænger af, hvor fast eller løst brystet er før indgrebet. Mængden, der kan transplanteres, kan derfor være både mindre eller større end de anførte 150-250 ml.


Hvor mange behandlinger skal der til?

Da op til 50% af fedtet forventeligt går til grunde ved en almindelig fedttransplantation, vil en normal brystforstørrelse med eget fedt ofte kræve 2 fedttransplantationer med ca. 3 måneders mellem­rum. Det blivende resultat efter en brystforstørrelse med eget fedt vil være en volumenforøgelse på omkring­ 250 ml svarende til en forøgelse på ca. en skålstørrelse. Det er dog ikke muligt at forudsige præcist hvor meget fedt, der overlever.


Aleris har i samarbejde med Stemform udviklet en ny teknik, hvor fedtet beriges med egne fedtstamceller. Det betyder, at op til 100% af fedtet overlever. Derved kan man nøjes med en fedttransplantation. Læs mere her
VÆRD AT VIDE

Brystforstørrelse med eget fedt

På denne side har vi samlet en lang række svar på de hyppigste spørgsmål om brystforstørrelse med eget fedt.

Hvem er egnet til en brystforstørrelse med eget fedt?

Overvejer du at få en brystforstørrelse med eget fedt, men ikke ved om du er egnet? Her får du svaret.Behandlingen henvender sig primært til kvinder, som:
 • Ønsker en permanent brystforstørrelse på ca. en skålstørrelse
 • Har født og blot ønsker at genskabe den tidligere fylde og form
 • Er 18 år og har et færdigudviklet bryst. Bryst­udviklingen kan hos enkelte fortsætte­ op til 20-års alderen
 • Ønsker at erstatte implantater med en naturlig og alderssvarende fylde og form
 • Har fået en generende kapseldannelse­ omkring brystimplantater og ønsker implantaterne­ fjernet
 • Har asymmetriske (uens) bryster
 • Vil undgå brystimplantater
 • Har et BMI mellem 20 og 30 og tilstrækkelige­ fedtdepoter
 • Ønsker en fedtsugning på 500 ml på andre dele af kroppen end brystet
 • Ikke ønsker at tabe sig yderligere
 • Er ikke-ryger

Behandlingen er uegnet til kvinder, som:

 • Er storrygere
 • Ønsker en meget stor barm
 • Har dårlig kontrolleret eller ubehandlet sukkersyge
Konsultation før en brystforstørrelse
Inden brystforstørrelse med eget fedt kommer du til en konsultation hos Aleris.

Konsultationen
Inden beslutningen om en brystforstørrende operation med eget fedt kommer du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi. Vi anbefaler dig at du noterer dine spørgsmål, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen fortæller dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende opera-tion. Du bliver undersøgt, hvor dine dimensioner på bryst og bryst-kasse bliver målt, og sammen beslutter vi, om du er velegnet til en brystforstørrelse med eget fedt. Vi aftaler desuden, hvor fedtet skal tages fra.

Du bliver grundigt orienteret om indgrebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Booking af brystforstørrelse med eget fedt
Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en brystforstørrende operation med eget fedt.

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen. Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller kontakte os senere hen, så finder vi sammen en tid til operation.
Hvilke forventninger kan man have til brystforstørrelse med eget fedt?
Du kan forvente en brystforstørrelse svarende til ca. en skålstørrelse.

Du skal forvente, at der går 3 måneder, inden det endelige resultat kan ses. Hvis du ønsker en større brystvolumen, kan vi efter dette tidspunkt foretage en ny fedttransplantation. Du skal regne med 2 indgreb og i visse tilfælde 3, før det endelige resultat er nået.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Du vil opleve at brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat ved operation, der holder resten af livet.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer, og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plaforventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.
Skal jeg have mammografi før brystforstørrelse med eget fedt?
Generelt anbefales en mammografi og/eller en ultralydsscanning før en brystforstørrelse med eget fedt, hvis du er fyldt 40 år eller har haft brystkræft i familien.

Er du over 40 år eller har haft brystkræft i familien, anbefales en
Brystforstørrelse med eget fedt: Sådan foregår det
En brystforstørrelse med eget fedt udføres ambulant, dvs. at du går hjem samme dag. Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer ca. 1,5 time.

Ved BEAULI-teknikken suges fedtet ud med et såkaldt body-jet-fedtsugningsapparat. Dette apparat sikrer, at fedtet bliver suget på en meget skånsom måde, så flest mulige fedtceller overlever. Herefter filtreres og renses fedtet automatisk i apparatet, så det nu nærmest får en flydende form. Dette fedt indsprøjtes i brystet med meget tynde kanyler, som ikke efterlader synlige ar. Fedtet fordeles jævnt i underhuden over brystkirtelvævet samt omkring brystmuskulaturen.

Indstiksstederne ved de fedtsugede områder bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og en forbinding.

Du kan forvente at komme hjem samme dag, når du er klar tid det - typisk ca. 3 - 4 timer efter operationen.
Sport og arbejde efter en brystforstørrelse med eget fedt?
For at få det bedst mulige resultat, skal du efter en brystforstørrelse med eget fedt følge nedenstående retningslinjer.

Arbejde
De fleste vil kunne gå på arbejde efter 4 - 5 dage. Tal evt. med plastikkirurgen om, hvad du skal forvente i din situation.

Bilkørsel
Du må køre bil dagen efter operationen. Du skal kunne reagere nor-malt i enhver situation. Du skal være ude af behovet for stærk smer-testillende medicin. En sikkerhedssele skal altid anvendes, uanset om du er fører eller passager.

Gåture og cykling
Du må gå ture og cykle, når du har lyst.

Svømme
Du må svømme ca. 1 uge efter operationen, men først når der ikke er synlige sårskorper.

Løb, aerobic, gymnastik og sport
Det kan du gøre i løbet af 2 - 3 dage.

Fysisk aktivitet
Hård fysisk træning kan du genoptage efter cirka 2 uger.
Kan jeg amme efter brystforstørrelse med eget fedt?
Langt de fleste oplever ikke problemer med amme efter brystforstørrelse med eget fedt.

Der burde ikke være noget i vejen for, at du kan amme efter en brystforstørrende operation med fedt, men skulle du have mistet følesansen i brystvorterne, kan dette besværliggøre amning.

Amning kan - ligesom almindelig aldring - ændre brystets form, når man ammer, selvom man har fået en BFO. Brysterne vil komme til at hænge lidt mere og se mere naturlige ud efterfølgende. Derfor kan det være en fordel at vente med en brystforstørrelse, indtil man er færdig med at amme børn.
BH efter brystforstørrelse med eget fedt
Hvornår kan man starte at anvende BH efter en brystforstørrelse med eget fedt? Få svaret her

Du bør ikke anvende BH i de første 2 uger, da denne vil kunne give et for stort tryk på de nytransplanterede fedtceller. I stedet anbefaler vi en blød top eller evt. en bred løst siddende amme-BH.

Til at støtte de fedtsugede områder får du udleveret en bandage, buks, mavebælte e.lign., som du skal bruge i op til 3 uger efter operationen. Det er muligt at købe ekstra bandage på hospitalet.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

16. juni 2022
Kvinde holder sig på brystet

Hvornår skal dine implantater udskiftes?

Hvis du ønsker en brystforstørrende operation med implantater, er nogle af de ting, du skal tage stilling til, hvilken bredde og profil du ønsker på implantaterne.
13. oktober 2022
De mest almindelige spørgsmål kvinder har om overvægtsoperationer

Q&A om overvægtsoperationer

Læs de mest almindelige spørgsmål om overvægtsoperationer.
21. marts 2019
Brystimplantat

Hvilken cohesive skal mit brystimplantat have?

Brystmplantater fås i mange størrelser og profiler ...
9. februar 2022
BFO

Er BFO Stemform den rigtige løsning?

BFO Stemform® er den ideelle løsning til dig, der drømmer om smukke, naturlige bryster – uden kunstige implantater.
FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse med eget fedt, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række fordele.


Se mere
 
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier