PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) er det nyeste inden for brystforstørrelse. Behandlingen er på kort tid blevet meget populær, da den 'slår to fluer med et smæk'.

Brystforstørrelse med eget fedt er en naturlig og skånsom metode til at få brystet forstørret. Man suger simpelthen noget af dit uønskede fedt ud fra fx lår, mave eller balder og flytter det til brysterne. Du undgår derved at få indopereret et fremmedlegeme i kroppen samtidig med, at du får en fedtsugning et sted på kroppen, hvor der er overskydende fedt.

Brystet bliver mere blødt og naturligt, og du har ikke risiko for de komplikationer, som kan være forbundet med brystimplantater. Samtidigt giver brystforstørrelse med eget fedt et resultat, som holder resten af livet under forudsætning af, at du ikke taber dig i vægt.

Ved en brystforstørrelse med eget fedt, er der er næsten usynlige ar på brystet, og du er hurtigt tilbage i hverdagen efter operation.


Brystforstørrelse med eget fedt er til dig som:

 • Ønsker en permanent brystforstørrelse på ca. en skålstørrelse
 • Har født og blot ønsker at genskabe den tidligere fylde og form
 • Er over 18 år og har et færdigudviklet bryst. Bryst­udviklingen kan hos enkelte fortsætte­ op til 20-års alderen
 • Ønsker at erstatte implantater med en naturlig og alderssvarende fylde og form
 • Har fået en generende kapseldannelse­ omkring brystimplantater og ønsker implantaterne­ fjernet
 • Har asymmetriske (uens) bryster
 • Vil undgå brystimplantater
 • Har et BMI mellem 20 og 30 og tilstrækkelige­ fedtdepoter
 • Ønsker en fedtsugning på 500 ml på andre dele af kroppen end brystet
 • Ikke ønsker at tabe sig yderligere
 • Er ikke-ryger

Brystforstørrelse med eget fedt er uegnet til kvinder, som:

 • Er storrygere
 • Ønsker en meget stor barm
 • Har dårlig kontrolleret eller ubehandlet­ sukkersyge

Skånsom BEAULI teknik

Brystforstørrelse med eget fedt foretages på Aleris med den såkaldte BEAULI teknik, der er særlig skånsomt mod fedtet. Vores plastikkirurger har stor erfaring i anvendelsen af netop denne teknik, som også anvendes til at genskabe brystet hos brystkræftramte kvinder.

Fedtet udsuges smertefrit med millimetertynde kanyler. Herefter bliver fedtet renset, før det indsprøjtes i brystet. Man kan overføre ca. 150- 250 ml fedt til hvert bryst pr. fedttransplantation.

Hvis der overføres for meget fedt, bliver området for spændt, og de overførte fedtceller dør. Hvor meget, der kan overføres afhænger af, hvor fast eller løst brystet er før indgrebet. Mængden, der kan transplanteres, kan derfor være både mindre eller større end de anførte 150-250 ml.


Hvor mange behandlinger skal der til?

Da op til 50% af fedtet forventeligt går til grunde ved en almindelig fedttransplantation, vil en normal brystforstørrelse med eget fedt ofte kræve 2 fedttransplantationer med ca. 3 måneders mellem­rum. Det blivende resultat efter en brystforstørrelse med eget fedt vil være en volumenforøgelse på omkring­ 250 ml svarende til en forøgelse på ca. en skålstørrelse. Det er dog ikke muligt at forudsige præcist hvor meget fedt, der overlever.


Aleris har i samarbejde med Stemform udviklet en ny teknik, hvor fedtet beriges med egne fedtstamceller. Det betyder, at op til 100% af fedtet overlever. Derved kan man nøjes med en fedttransplantation. Læs mere her
VÆRD AT VIDE

Brystforstørrelse med eget fedt

På denne side har vi samlet en lang række svar på de hyppigste spørgsmål om brystløft med eget fedt.

Hvem er egnet til en brystforstørrelse med eget fedt?
Overvejer du at få en brystforstørrelse med eget fedt, men ikke ved om du er egnet? Her får du svaret. Behandlingen henvender sig primært til kvinder, som: Ønsker en permanent brystforstørrelse på ca. en skålstørrelse Har født og blot ønsker at genskabe den tidligere fylde og form Er 18 år og har et færdigudviklet bryst. Bryst­udviklingen kan hos enkelte fortsætte­ op til 20-års alderen Ønsker at erstatte implantater med en naturlig og alderssvarende fylde og form Har fået en generende kapseldannelse­ omkring brystimplantater og ønsker implantaterne­ fjernet Har asymmetriske (uens) bryster Vil undgå brystimplantater Har et BMI mellem 20 og 30 og tilstrækkelige­ fedtdepoter Ønsker en fedtsugning på 500 ml på andre dele af kroppen end brystet Ikke ønsker at tabe sig yderligere Er ikke-ryger Behandlingen er uegnet til kvinder, som: Er storrygere Ønsker en meget stor barm Har dårlig kontrolleret eller ubehandlet sukkersyge
Konsultation før en brystforstørrelse
Inden brystforstørrelse med eget fedt kommer du til en konsultation hos Aleris. Efter et brystløft vil brystet ofte virke større end før brystløftet, fordi brystets volumen bliver samlet højere oppe på brystkassen. Vi skræddersyr brystløftet til dig, men oftest vil du få ar rundt om brystvorten, fra brystvorten og ned til folden, og et kort ar i folden under brystet. Vi lægger stor vægt på, at arrene skal blive så pæne som muligt. Kroppens aldring fortsætter Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Umiddelbart efter operationen vil brysterne være spændte og hævede. Med tiden vil vævet give sig og brysterne får en mere naturlig facon. Brystvævet vil synke, specielt efter graviditeter og amning. Dette er helt naturligt og forventeligt. Med andre ord så er det ikke muligt at opnå et resultat ved operation, der holder resten af livet. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker. Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.
Hvilke forventninger kan man have til brystforstørrelse med eget fedt?
Du kan forvente en brystforstørrelse svarende til ca. en skålstørrelse.
Brystløft: Sådan foregår det
Et brystløft udføres ofte som dagkirurgi, hvor du kan forvente at komme hjem, når du er klar til det - typisk 3 - 4 timer efter operationen. Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer 1½ - 3 timer. Ved operationen fjernes den overskydende hud. Det resterende væv og hud sys sammen omkring brystvorten, så den løftes til det ønskede sted. Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og du vil i så fald få lagt dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og eventuelt en forbinding.
Hvornår kan jeg træne og arbejde igen efter brystløft?
For at få det bedst mulige resultat, skal du efter et brystløft følge nedenstående retningslinjer for træning og arbejde.

Arbejde
Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1 uge. De første 6 uger må du ikke bruge armene ret meget. Husk at bevæge skuldrene for at undgå stivhed.

Gåture og cykling
Du må gå ture når du har lyst. Cykelture er tilladt efter 6 uger.

Svømme
Du må svømme ca. 4-6 uger efter operationen men først, når der ikke er synlige sårskorper.

Løb, aerobic, gymnastik og sport
Vi anbefaler, at du venter til 6 uger efter operationen.

Løfte / bære
Vi anbefaler, at du max. løfter, hvad der svarer til 2 liter mælk i hver arm, de første 6 uger efter operationen. Du bør ikke løfte armene over skulderhøjde de første 6 uger efter operationen.
FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for et brystløft, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation

 

CS UNIVERSE

Sign up

Bliv medlem og få adgang til viden, inspiration og en række fordele.


Se mere
VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle

Følg os på de sociale medier