FORLØBET

Før fjernelse / udskiftning af implantater

Før du beslutter dig for at få fjernet / udskiftet dine brystimplantater, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelsen

Inden beslutningen om en eventuel fjernelse af dine brystimplantater kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger.

Det er vigtigt, at du får et realistisk­ indtryk af, hvad du kan opnå og dermed veje fordelene op mod ulemperne.

Vi anbefaler dig, at du noterer dine spørgsmål, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker og du bliver under­søgt. Du bliver orienteret om for­dele og ulemper ved udtagelse af implantaterne -Sammen med plastikkirurgen beslutter du, hvor arret skal placeres. Operationsmetoden og forløbet bliver gennemgået, ligesom du bliver orienteret om mulige bivirkninger og komplikationer ved indgrebet.

De fleste implantater vil kunne fjernes ambulant i lokalbedøvelse, da disse sjældent er vokset fast til selve kapslen.

Er kapslen tyk, og der er mistanke om forkalkninger i kapslen, vil vi dog ofte anbefale en fuld bedøvelse. Dette aftaler du nærmere med plastikkirurgen ved forundersøgelsen.


Forventninger

En fjernelse af implantatet vil medføre et mere slapt bryst. Jo større bryst­implantatet er, jo mere slapt og rynket vil brystet blive efterfølgende.

Efter operationen vil du opleve, at brystet bliver mere eller mindre slapt. Det er en del af den naturlige aldring.

En eventuel vægtøgning eller vægttab vil også kunne påvirke bryststørrelsen.

Du kan senere evt. have gavn af et brystløft for at kompensere for slapheden. Alternativt kan du overveje en bryst­forstørrelse med eget fedt.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en operation. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid i receptionen med det samme eller senere kontakte os, så finder vi sammen en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ igen har læst folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Faste

Du skal møde fastende, hvis det er aftalt, at du skal i fuld bedøvelse.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.