FORLØBET

Udskiftning af implantater- På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

På Aleris følger vi helt specifikke udskrivelseskriterier, hvilket betyder at du bliver udskrevet, når du opfylder disse kriterier. Oftest kan du blive udskrevet 3-4 timer efter operationen.

Efter lokalbedøvelse kan du komme hjem umiddelbart efter operationen.

Du aftaler med plastikkirurgen ved forundersøgelsen, om du skal have fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse.


Operation

Operationen varer ca. ½ time.

Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og du vil i så fald få lagt dræn (en lille plastik-­slange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret.. Det gælder især, hvis der er fjernet kapsel og forkalkninger.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og eventuelt en forbinding.

Vi benytter som regel den samme adgang, som da du fik lagt implantaterne ind. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med en anden adgang.Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

Smerter

Der kan være smerter umiddelbart efter operationen, og derfor kan du have behov for smertestillende medicin.

Dræn

Hvis du har fået dræn, bliver det ofte fjernet inden du går hjem eller du kommer ind en af de følgende dage og får det fjernet.