FORLØBET

Mulige bivirkninger og komplikationer ved fjernelse / udskiftning af implantater

Selv om risikoen er meget lille, kan der opstå komplikationer ved fjernelse / udskiftning af implantater. Se oversigt over mulige bivirkninger og komplikationer nedenfor.


Asymmetri

Efter fjernelse af brystimplantater er der en lille risiko for, at der kan forekomme asymmetri af brysterne i en eller anden grad. Mange kvinder­ har også fra naturens hånd asymmetriske bryster.


Ar

Arrene efter operationen vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6 - 12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.


Humør

Det er normalt at føle en form for tristhed efterfølgende. Hvis symptomerne ikke forsvinder efter en rimelig tid, bør du søge professionel hjælp.


Efterblødning

I sjældne tilfælde (under 1%) kan der efter operationen komme en blødning. Dette kan kræve en ny operation. Efterblødning giver ofte misfarvning i ugerne efter men ødelægger ikke det blivende resultat. Alle omkostninger i denne forbindelse dækkes af os.


Infektion

Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er yderst sjældent i forbindelse med fjernelse af implantater (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotika behandling. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber.

Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.