FORLØBET

Kalkunhage eller dobbelthage - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

På Aleris følger vi helt specifikke udskrivelseskriterier, hvilket betyder at du bliver udskrevet, når du opfylder disse kriterier. Oftest kan du blive udskrevet 3-4 timer efter operationen.

Hvis det er i lokalbedøvelse, kan du komme hjem umiddelbart efter operationen.


Operation

Operationen tager 1 - 1½ time.


Kalkunhage

Ved operation for kalkunhage foretages­ en opstramning af huden på forsiden af halsen, hvor noget af huden fjernes. Dette sker enten ved at lave et 2 - 3 cm langt tværgående snit under hagen eller ved at fjerne et lodret elipseformet hudstykke under hagen, hvorefter huden lukkes­ i et sik-sak mønster for at undgå hud­stramning. Ved begge teknikker strammes­ muskulaturen op.


Dobbelthage

En dobbelthage hos yngre patienter kan behandles med en fedtsugning alene. Hos ældre personer må man kombinere en fedtsugning med en hudopstramning. En fedtsugning foregår­ gennem et par små snit på halsen.

Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og plastikkirurgen vil i dette tilfælde lægge dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret.

Der sys med selvopløselige tråde eller tråde som skal fjernes. Korrektion­ af kalkunhage kan kombineres­ med en fedtsugning, hvis det skønnes nødvendigt­.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i såret/indstiksstederne ved operationens slutning og der sættes tape på såret/indstiksstederne. Til slut får du en hovedforbinding på, som skal sidde på i nogle dage.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

Smerter Der kan være smerter umiddelbart efter­ operationen og du kan have behov­ for smertestillende medicin.

I gang igen Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Sivning af væske Især efter fedtsugning kan det de første dage sive en del fra indstiksstederne, hvor du er fedtsuget. Det skyldes den væske, der er sprøjtet ind i forbindelse med fedtsugningen. En sugende forbinding eller bind kan tage dette.

Dræn Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det nogle dage og komme i ambulatoriet og få det fjernet.