FORLØBET

Før operation for slap hud på lår

Før du beslutter dig for en operation for slap hud på lår, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation for slap hud på lårene kommer du til en forundersøgelse hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

Vi anbefaler, at du læser denne vejledning igennem inden og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig om mulighederne, sammen beslutter I vi, om en operation er det rette for dig.

Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.


Forventninger

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Efter operation for slap hud på lårene bliver huden med tiden mere slap og eftergivelig igen. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en operation. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.

Du kan enten booke en tid til operation med det samme eller kontakte os senere, så finder vi sammen en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Faste
Operationen foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor møde fastende til operationen.

Pause med medicin
Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.

Huden
En hel og velplejet hud inden operation sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugtgivende cremer bidrage til.