FORLØBET

Slap hud på lår - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Indlæggelse

Du må forvente at være indlagt natten over. Du er klar til at komme hjem efter morgenmaden næste dag.


Operation

Operationen varer 2 - 3 timer.

Skal du have lavet en fedtsugning, starter vi med dette. Herefter bliver det overskydende hud på indersiden af lårene fjernet fra knæet og op til furen under ballen og herefter også et horisontalt elipseformet hudstykke i lysken og under ballen. Andre gange bliver der kun fjernet et horisontalt elipseformet hudstykke i lysken og under ballen.

I forbindelse med operationen bliver der evt. lagt et dræn i såret til at opsamle overskydende blod.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene­ ved operationens afslutning. Der sættes­ tape over sårene.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

I gang igen
Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Den første uge efter operationen skal du være forsigtig og undgå træk i sårene.. Hvis huden er blevet strammet meget sammen, anbefaler vi, at du ligger med let bøjede ben i sengen.

Smerter
Der kan være smerter umiddelbart efter operationen, og derfor kan du have behov for smertestillende medicin.

Sivning fra sår
Der kan komme lidt sivning fra såret. Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling. En sugende forbinding eller bind kan opsuge dette.

Dræn
Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet, inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det nogle dage og komme i ambulatoriet og få det fjernet.