FORLØBET

Før operation for mandling brystudvikling

Før du beslutter dig for en operation for mandlig brystudvikling, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.


Forundersøgelse

Inden beslutningen om en operation for mandlig brystudvikling kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger.

Vi anbefaler, at du læser denne vejledning­ igennem før konsultationen­ og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.­

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig hvilke muligheder, der foreligger, og sammen beslutter vi, om operation er det rette for dig.

Du bliver grundigt informeret om indgrebet­, forløbet efter operationen samt mulige bivirkninger­ og komplikationer.

Såfremt der kan være mistanke om, at brystudviklingen skyldes en bagved­liggende lidelse, får du anbefalet relevante blodprøver og evt. billeddiagnostiske undersøgelser.


Forventninger

Brystkirteludviklingen skal være af et vist omfang, før vi kan anbefale en operation­. Operation for mandlig­ brystudvikling kan generelt inddeles i tre typer, som varierer i omfang og dermed henvender sig til forskellige­ grupper.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet­. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.

Fedtsugning alene

Brystet består af en kombination­ af fedtvæv og brystkirtel. Hvis det primært består af fedtvæv, kan en fedtsugning alene give et acceptabelt­ resultat. Kirtelvævet vil typisk blive reduceret men ikke fjernet. Dette betyder også, at der ved denne operations­teknik er en lidt større risiko for, at problemet vender tilbage.

Kombineret fedtsugning og åben kirurgi

Hos nogle er der en relativ stor kirteldannelse, som en fedtsugning alene ikke kan fjerne. Her anvender vi typisk en kombination af fedtsugning og åben kirurgi, hvor fedtvævet fjernes ved en fedtsugning, imens kirtlen fjernes­ gennem et snit langs underkanten af brystvorten. Der efterlades en smule kirtelvæv direkte under brystvorten, så brystvorterne ikke kommer til at vende indad. Derfor er der ved denne operationsteknik en lille risiko for, at der igen kan komme stimulation af det tilbageværende kirtelvæv.

Åben kirurgi og fjernelse af overskydende­ hud

Specielt hos personer, der har været­ overvægtige, eller hvor kirtel­udviklingen er massiv, kan der blive et problem med overskydende hud, når kirtelvævet fjernes. Derfor kan der i disse tilfælde være behov for en opstramning af huden i forbindelse med operationen. Dette vil i mildere tilfælde betyde en forlængelse af arret under brystvorten ud til begge sider og i svære tilfælde ar hele vejen omkring­ brystvorten, ned til og langs hele furen under brystmusklen (ankerformet ar).

Specielt de to sidstnævnte operations­typer er store operationer­ i fuld bedøvelse,­ som kan kræve indlæggelse­ til næste morgen.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde,­ og du kan gå hjem og overveje situationen,­ før du beslutter,­ om du ønsker en operation for mandlig brystudvikling. Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret­ før 1 uge efter forundersøgelsen.­

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller­ senere­ kontakte os, så finder vi sammen­ en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ har læst folderen­ ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.

Faste

Du skal møde fastende, hvis det er aftalt, at du skal i fuld bedøvelse.

Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation” eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.

Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden­ i efterforløbet. Det kan fx fugt­givende cremer bidrage til.