FORLØBET

Mandlig brystudvikling - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

Operationen foregår ofte som dag­kirurgi, og du kan forvente at blive udskrevet­ samme dag. På Aleris følger vi helt specifikke udskrivelseskriterier, hvilket betyder at du bliver udskrevet, når du opfylder disse kriterier. Oftest kan du blive udskrevet 3-4 timer efter operationen. Hvis det er i lokal­bedøvelse, kan du komme­ hjem umiddelbart efter operationen­.

Du aftaler med plastikkirurgen ved forundersøgelsen, om du skal have fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse, samt om du kan forvente at gå hjem samme dag eller skal blive til næste morgen

.

Operation

Fedtsugning alene

Operationen varer ca. 1½ time. Der laves to små snit ved hvert bryst (op til 7 mm lange). Området, der skal suges, fyldes med en væske, der indeholder lokal­bedøvelse og adrenalin­, som får blod­karrene til at trække sig sammen­. Der bliver suget en passende mængde fedtvæv og en smule af kirtelvævet­ ud.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning, og du får en stram komprimerende forbinding eller vest på.

Kombineret fedtsugning og åben kirurgi

Operationen varer ca. 2 timer og foregår i fuld bedøvelse. Fedt­sugningen forløber som ovenfor beskrevet. Herefter­ laver plastikkirurgen et snit langs underkanten af brystvorten, hvorigennem kirtelvævet fjernes. Der efterlades en smule kirtelvæv direkte under brystvorten. Det kan være nødvendigt at lægge et dræn (en lille plastikslange) evt. i hver side ud gennem huden for at lede blod væk fra såret.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning, og du får en stram komprimerende forbinding eller vest på.

Åben kirurgi og fjernelse af hud

Operationen kan vare fra 2 - 3 timer afhængig af omfanget og foregår altid i fuld bedøvelse. Selve teknikken afhænger af mængden af løs hud, der skal fjernes og kan variere fra en lille forlængelse af snittet­ under bryst­vorten til en opstramning af huden helt om på ryggen (upper bodylift). Kirtelvævet fjernes, brystvorterne løftes,­ hvis nødvendigt, og den overskydende hud skæres væk.

Det kan være nødvendigt at lægge et dræn (en lille plastikslange) evt. i hver side ud gennem huden for at lede blod væk fra såret.

Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning, og du får en stram komprimerende forbinding eller vest på.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.

I gang igen

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Smerter

Der kan være smerter umiddelbart efter operationen, og du kan derfor have behov for smertestillende medicin.Du må forvente, at der er smerter efter operationen, og du kan derfor have behov for smertestillende medicin.

Sivning fra sår

Det vil sive med tynd blodig væske­ fra sårene de første dage efter operationen.­ Det er helt almindeligt og kræver ikke behandling. Hvor længe forbindingen skal sidde aftaler du med plastikkirurgen.

Dræn

Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det nogle dage og komme i ambulatoriet og få det fjernet.