FORLØBET

Tiden efter en øjenlågsoperation

Her kan du finde svar på, hvad kan du forvente dig i tiden efter en øjenlågsoperation. Hvad må du hvornår?


Hvile

Når du kommer hjem, er det vigtigt, at du forholder dig i ro så meget som muligt. Det er vigtigt, at du ligger højt med hovedet. Dvs. anbring et par ekstra­ puder i ryggen (også om natten). Ligeledes bør du undgå at få hovedet nedad.


Smerter

Når lokalbedøvelsen har fortaget sig, kan øjenlågene føles stramme og ømme. Du kan derfor have brug for smertestillende håndkøbsmedicin.


Kølebriller

For at mindske misfarvning og hævelse,­ får du udleveret "kølebriller", som du skal bruge 5 - 10 min. hver time specielt de første 2 døgn efter operationen. Efter brug lægger du køle­brillerne i køleskabet til afkøling. Hvis du vågner i løbet af den første nat, er det en god idé også her at anvende­ kølebrillerne. Mange finder det behageligt at anvende brillerne med jævne mellemrum helt indtil fjernelse af trådene.


Brusebad og hårvask

Du må tage et kort brusebad og vaske hår dagen (1 døgn) efter operationen­.


Creme

Du må først bruge creme, når såret er tørt og uden sårskorper.


Make-up

Du bør først bruge make-up efter 2 uger. Der må ikke være synlige sårskorper.­


Arbejde

Du kan starte på arbejde få dage efter operationen, men repræsentative­ pligter bør nok udskydes, indtil misfarvning­ og hævelse har lagt sig ca. 2 uger efter operationen­.


Sportsaktiviteter

Du skal undgå krævende sports­aktivitet i 2 uger efter operationen og kontaktsporuger.


Misfarvning

Huden i øjenomgivelserne vil efter ­operationen blive misfarvet ("blåt øje"). Dette fortager sig sædvanligvis i løbet af 2 uger.


Hævelse

Hævelsen er mest udtalt de første 3 dage. Herefter aftager den gradvist over ca. 2 uger.


Fjernelse af tråde og opfølgning

Tråde fjerner vi, når du kommer til opfølgning efter 1 uge hos en sygeplejerske i ambulatoriet.

3 - 6 mdr. efter operationen tilbyder speciallægen dig en tid til opfølgning,­ som du selv skal ringe og aftale. Hvis du får problemer inden, er du selvfølgelig­ altid velkommen til at kontakte os.


Sollys

For at få så pæne ar som muligt er det vigtigt at beskytte arrene mod stærkt sollys og solarium de første 12 måneder­ efter operationen. Dette kan gøres ved at skygge for arrene med solbriller, kasket / hat med skygge, tape eller solcreme med min. solfaktor 15.