FORLØBET

Før en øjenlågsoperation

Før du beslutter dig for en øjenlågsoperation, er det vigtigt at få en god og professionel rådgivning, så du kan træffe den helt rigtige beslutning for dig.

Inden beslutningen om en operation for korrektion af øjenlåg kommer du til en forundersøgelse­ hos en af vores plastikkirurger. Det er ikke alle, der har glæde af en operation for korrektion af øjenlåg, og plastikkirurgen vil kunne vejlede dig ved forundersøgelsen.

Vi anbefaler, at du skriver­ dine spørgsmål­ ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen.­

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker­, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig hvilke­ muligheder, der foreligger,­ og sammen beslutter vi, om en korrektion­ af øjenlågene er det rette for dig.

Du bliver grundigt informeret om ind­grebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger­ og komplikationer.


Forventninger

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet­. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se her) og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

Er du meget over-/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.


Booking af operation

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder,­ at du har mulighed for at fortryde,­ og du kan gå hjem og overveje situationen,­ før du beslutter,­ om du ønsker en operation. Ifølge loven­ om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.­

Du kan enten booke en tid i receptionen­ med det samme eller­ senere­ kontakte os, så finder vi sammen­ en tid til operation.


Forberedelse

Vi anbefaler, at du inden operationen­ igen har læst folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”.


Faste

Har du aftalt med plastikkirurgen, at operationen bliver lavet i lokalbedøvelse,­ skal du ikke møde fastende.

Har du aftalt fuld bedøvelse, skal du møde fastende på operationsdagen.


Pause med medicin

Se angående dette i folderen ”Generel vejledning i forbindelse­ med din operation”eller ”Vanlig medicin i forbindelse med din operation”.


Huden

En hel og velplejet hud inden operation­ sikrer en hurtigere og bedre heling af huden­ i efterforløbet. Det kan fx fugt­givende cremer bidrage til.