FORLØBET

Øjenlågsoperation - På operationsdagen

Det giver tryghed at vide, hvad der skal ske på operationsdagen. Vi gennemgår det til forundersøgelsen, men du kan også læse om det her.


Dagkirurgi (ambulant)

Operationen bliver oftest lavet i lokal­bedøvelse, og du kan tage hjem umiddelbart efter. Er der tale om fuld bedøvelse kan du komme hjem 1 - 2 timer efter operationen.


Operationen

Der lægges først en lokalbedøvelse, som godt kan svie lidt, men det er hurtigt overstået. Når lokalbedøvelsen virker, går vi i gang med operationen. Lokalbedøvelsen mindsker blødningen under operationen og fungerer som smertestillende efter operationen.

Tunge øjenlåg: Hvis det kun er de øvre øjenlåg, der skal opereres, foretages selve operationen i lokalbedøvelse og varer ca. 1 time. Ved operationen­ ligger du med lukkede­ øjne. Det over­skydende, markerede stykke hud fjernes sammen med en stribe muskel. Herefter fjernes det overskydende fedt, som befinder sig bag muskulaturen.­ Såret lukkes med en meget tynd tråd, som fjernes efter en uge. Arret ligger i øjets globelinje og strækker sig ud til smilerynkerne.

Poser under øjnene er en lidt længere­varende operation – op til 2 timer – og foretages enten i lokal­bedøvelse eller fuld bedøvelse. Begge øjne opereres altid samme­ dag. Ved operationen ligger du med lukkede øjne. Hvis du kun har et overskud af fedt under øjnene, uden samtidig at have overskud af hud og muskler, kan fedtet fjernes fra indersiden af det nederste øjenlåg gennem et snit i slimhinden.

Har du samtidig et overskud af hud og muskulatur, lægges snittet lige under øjenvipperne og i siden ud i en smilerynke. Når snittet er lagt, løsnes huden og den underliggende muskulatur. Såret lukkes med en tynd tråd, som fjernes efter en uge.


Efter operationen

Efter operationen taler du med plastikkirurgen og sygeplejersken, som informerer dig om forholdsregler i tiden efter operationen og svarer på evt. spørgsmål.


Kølebriller
Umiddelbart efter operationen får du lagt kølebriller over øjnene for at mindske hævelse og forebygge efterblødning.