PLASTIKKIRURGI I TRYGGE RAMMER

Brystforstørrelse med implantater (BFO)

Med ca. 1.000 brystforstørrende operationer om året, er Aleris eksperter i brystforstørrelse med implantater (BFO). Du er derfor i trygge hænder hos vores erfarne plastikkirurger. 


Der kan være mange personlige årsager til, at du ønsker en brystforstørrelse (BFO).
Det kan være, at du:

  • Har små bryster pga. manglende udvikling af brystkirtelvævet
  • Har fået en mindre barm efter amning
  • Har fået slappe bryster med alderen eller efter vægttab
  • Drømmer om større bryster


For mange kvinder kan en brystforstørrelse med brystimplantater (BFO) give mere selvtillid og øget selvværd. At få nye bryster er dog en vigtig beslutning, som kræver omtanke og god rådgivning ud fra dine ønsker og forventninger.

 

De bedste garantier på brystimplantater

Ved brystforstørrelse anvender vi Mentor eller Motiva brystimplantater, som begge er implantater af høj kvalitet. Mentor har i mange år været godkendt af den skrappe amerikanske sundhedsstyrelse, FDA. Motiva har kun været på markedet siden 2010, og langtidsresultaterne er derfor stadig begrænsede, hvorfor de fortsat er i proces omkring FDA-godkendelse.

Hos os er der 5 års kapselgaranti og 5 års udskiftningsgaranti ved fejl i brystimplantat inkluderet i prisen. Læs mere om vilkårene her.

 

Brystimplantater via armhulen - ingen synlige ar ved brystet

Ønsker du at undgå synlige ar ved brystet, kan vi på Aleris København tilbyde brystimplantater lagt ind via armhulen. Vi benytter en avanceret kikkertteknik, så vi sikrer os, at brystimplantaterne placeres helt optimalt. Læs mere her.

 

Brystforstørrelse (BFO) med eget fedt

Flere og flere kvinder vælger at benytte eget fedt, når de skal have foretaget en brystforstørrende operation.

Ved en fedttransplantation suger vi uønsket fedt væk fra fx mave, lår eller lænd og flytter det til brysterne. Det er på den måde muligt at opnå et ægte og naturligt bryst uden brug af implantater. Læs mere her om brystforstørrelse med eget fedt.

 

Personlig rådgivning om brystforstørrelse (BFO)

Resultatet af en brystforstørrelse afhænger af dine genetiske forudsætninger, helbred, alder og fysik. Dit eget bryst er platformen, som plastikkirurgen skal skabe resultatet ud fra. En erfaren plastikkirurg kan skabe meget fine resultater, men det er også vigtigt, at du har realistiske forventninger. Derfor er god personlig rådgivning essentielt.

Hvis dit eksisterende brystvæv og hud er for slapt, er det oftest nødvendigt at supplere med et brystløft.

Det er også muligt at få en brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller. Læs mere om brystforstørrelse med eget fedt tilsat stamceller.

 

Mammografi før brystoperation

Hvis du er over 40 år, anbefaler vi altid en mammografi inden brystforstørrende operation. Derfor kan vi – for din sikkerheds skyld – tilbyde mammografi på flere af vores hospitaler.

Læs mere om klinisk mammografi her.

Prisen for en mammografi er 2.550 kr. + 6% i lovpligtigt patientforsikringstillæg.

Se her hvordan en brystforstørrelse med implantater (BFO) foregår

Læs om operationensdetaljer her
Se mere
SE FORSKELLEN

Før/efter billeder BFO

Tænker du over, hvilket resultat du kan opnå med en brystforstørrelse med implantater (BFO), så finder du her et par eksempler på før/efter billeder af brystforstørrelse.

Træk i pilene for at se forskellen.

37 år – Brystforstørrelse

27 år – Brystforstørrelse
33 år – Brystforstørrelse
Brystforstørrelse BFO før forfraBrystforstørrelse BFO efter forfra
Brystforstørrelse BFO før til sidenBrystforstørrelse BFO efter til siden
39 år – Brystforstørrelse
Før brystforstørrelse
Før brystforstørrelse fra sidenEfter resultat brystforstørrelse fra siden

43 år - Brystforstørrelse

Aleris-Cosmetics BrystforstørrelseAleris-Cosmetics Brystforstørrelse
Aleris-Cosmetics BrystforstørrelseAleris-Cosmetics Brystforstørrelse
37 år – Brystforstørrelse
VÆRD AT VIDE

Brystforstørrelse med implantater

Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål om brystforstørrelse med implantater.

Nye silikonebryster - få god rådgivning
At få nye silikonebryster er en gennemgribende forandring af din krop, og det er derfor ikke en beslutning, som skal hastes igennem.

Du skal derfor stille høje krav til grundig og god rådgivning, inden du lægger dig under kniven.

Gør det for din egen skyld
For mange kan en brystforstørrelse give mere selvtillid og øget selvværd, men det er vigtigt, at du gør det for din egen skyld og ikke for at tilfredsstille kæresten eller veninder. Det er dig, som skal leve med din krop i mange år fremover.

Den gode samtale før nye silikonebryster
Inden du beslutter dig for nye silikone bryster, er det først og fremmest vigtigt, at du finder en plastikkirurg, som du har tillid til og føler dig tryg ved. Hellere en forundersøgelse for meget end én for lidt. Det er altid en god idé at have forberedt spørgsmål hjemmefra. Download vores tjekliste, som sikrer, at du kommer hele vejen rundt.

Vi anbefaler, at du tager en veninde eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til, og fire ører hører bedre end to.

God forventningsafstemning
Du har helt sikkert nogle forventninger til, hvordan dine nye silikonebryster skal se ud efter operationen, og det er derfor utrolig vigtigt, at du ved forundersøgelsen får afstemt dine forventninger i forhold til, hvad der kan lade sig gøre. Du skulle jo gerne i sidste ende blive glad for dine silikonebryster.

Læs også:

Silikonebryster ændrer form med tiden
Vær opmærksom på, at resultatet af kosmetisk kirurgi ikke varer evigt. Kroppens naturlige aldringsprocesser fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Ligeledes vil amning ændre formen på brystet.

Læs også om udskiftning af implantater
Konsultation før en brystforstørrelse
Inden beslutningen om en brystforstørrelse kommer du til en uforpligtende konsultation hos en af vores speciallæger i plastikkirurgi.

Konsultation før brystforstørrelse
Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved konsultationen.

Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Ved konsultationen taler I om dine ønsker, og speciallægen fortæller dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende operation.

Du bliver undersøgt, og du får lov at prøve forskellige implantater.

I samråd med plastikkirurgen beslutter du:
  • Om du skal have saltvands- eller silikoneimplantat. Læs mere
  • Om det skal være runde eller anatomiske implantater. Læs mere
  • Hvilken størrelse og profil implantaterne skal have. Læs mere
  • Hvilken cohesivitet implantatet skal have. Læs mere

I beslutter ligeledes, om arret skal placeres under brystet, som er det mest almindelige, eller ved brystvorten. Læs om de forskellige typer snit.

Endelig tages der beslutning om placeringen af implantatet - enten under brystmusklen eller over brystmusklen. Læs mere om fordele og ulemper.

Du bliver grundigt orienteret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Booking af brystforstørrende operation
Konsultationen hos speciallægen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker en brystforstørrende operation.

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før 1 uge efter forundersøgelsen.
Smerter efter BFO / brystforstørrelse
Mange af vores patienter spørger, om de kan forvente smerter efter en BFO / brystforstørrelse. Nedenfor finder du svaret.

Brysterne er i starten meget spændte, ømme og hårde (nærmest stenhårde), og det kan brænde i arret. Du kan derfor have brug for noget smertestillende håndkøbsmedicin.

Specielt ved placering af brystimplantater under brystmusklen, vil der være smerter i ugerne efter operationen. Dette skyldes, at muskulaturen bliver løsnet inde ved brystbenet, men også ved ribbenene. Man kan derfor risikere at få ondt i muskulaturen og jag op mod armhulen efter sportsudøvelse, tunge løft eller hvis man fx nyser.

Specielt ved placering af brystimplantater under brystmusklen, vil der være smerter i ugerne efter operationen. Enkelte oplever længe efter operationen jag op imod armhulen ved brug af brystmusklerne.

Jag og stik i brystet
Det er også meget normalt, at man får stik i muskulaturen og brystet helt umotiveret. Disse stik eller jag kan komme helt op til 6 måneder efter en brystoperation. Det er nerverne, som gradvist vokser ud. De jag kan forekomme op til ½ - 1 år efter en brystforstørrende operation. Det er helt uden betydning og ufarlige.

Hvis du derimod har konstante smerter, som forværres, bør du søge læge.

Smerter ved kapseldannelse
Man kan også få smerter ved begyndende kapseldannelse, men der vil brysterne føles lidt hårdere, end de plejer og måske have mistet deres facon. Læs mere om kapseldannelse

Læs også vores artikel om forløbet efter en brystforstørrelse.
Må man sove på maven efter BFO?
Efter en BFO / brystforstørrelse skal du undgå at sove på maven de første 4 uger efter operationen. Få gode råd om sovestillinger her.

Du kan sove på siden med en pude bag den ene skulder, hvis det ikke gør ondt. Det vigtigste er, at du undgår at ligge på maven i ca. 4 uger efter operationen.

Du kan også udmærket sove op af din kæreste, hvis I bare sørger for, at der ikke bliver trykket for meget på implantaterne.

Kan implantatet blive deformt, hvis man sover meget på samme side?
Man behøver ikke bekymre sig, hvis man tit ligger på samme side, når man falder i søvn. Man vender sig automatisk i løbet af natten, selv om man tror, at man kun sover på den ene side.

Hvis du alligevel kun sover på den ene side, skulle det ikke have nogen betydning, idet bindvævshinden rundt om implantatet gør, at implantatet og hulheden er temmelig stabil.

Læs mere om forløbet efter en brystforstørrelse.
Træning efter BFO: Sport og motion
For at få det bedst mulige resultat, skal du efter en BFO / brystforstørrelse følge nedenstående retningslinjer for træning, motion og sport.

Gåture og cykling
Du må gå ture, når du har lyst. Cykelture er tilladt efter 6 uger.

Løb, aerobic, gymnastik og sport
Vi anbefaler, at du venter til 6 uger efter operationen.

Kontaktsport
Dyrker du kontaktsport som fx håndbold eller fodbold, kan du ogå starte efter 6 uger. Der er kun en meget lille risiko for, at implantatet kan flytte på sig, selvom du skulle få et slag mod det, men man kan godt få en blødning eller blåt mærke, hvilket man også kan få selv om, man ikke har implantater.

Svømning
Du må svømme ca. 6 uger efter operationen, men først når der ikke er synlige sårskorper.

Løfte / bære
Vi anbefaler, at du max. løfter, hvad der svarer til 2 liter mælk i hver arm de første 6 uger efter operationen. Du bør ikke løfte albuerne over skulderhøjde de første 6 uger efter operationen.

Arbejde
Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1 uge. De første 6 uger må du ikke bruge armene ret meget. Husk at bevæge skuldrene for at undgå stivhed.

Køre bil
Du må ikke selv køre bil, før du kan reagere normalt i enhver situation. Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin. En sikkerhedssele skal altid anvendes, uanset om du er fører eller passager.
Rygning og brystforstørrelse
Rygning frarådes i forbindelse med en brystforstørrelse, idet det øger risikoen for komplikationer og giver dårligere sårheling.

Rygning frarådes generelt før enhver operation. Sundhedsstyrelsen anbefaler rygestop 6 uger før operationen.

Dette skyldes, at rygning giver øger risikoen for infektion, hæmmer såret i at hele og giver grimmere ar.

Effekten af en cigaret
Vi ved, at en cigaret får de små blodkar til at trække sig sammen i 20 min. De små blodkar sørger dels for heling og dels for bakteriebekæmpelse. Hver gang du ryger en cigaret, vil der således gå 20 min., hvor der er dårligere heling og ringere bakteriebekæmpelse.

Hvad med e-cigaretter?
E-cigaretter får ikke blodkarrene til at trække sig så meget sammen som almindelige cigaretter. Derfor er de klart at foretrække. Det bedste er dog, hvis du kan stoppe helt.
Ripplings - Hvorfor folder brystimplantater?
Folder - også kaldet ripplings - er noget, som forekommer naturligt, fordi brystimplantaterne er bløde.

Foldefri brystimplantater findes ikke
Desværre er der ingen brystimplantater, som er foldefri. Jo mere skærefast gelen er - dvs jo højere cohesivitet - des mindre er risikoen for folder. Et fuldstændig foldefrit brystimplantat ville blive alt for fast i formen til, at det ville føles naturligt. Læs mere om forskelle i cohesivitet.

Kamuflering af folder
Netop det faktum, at brystimplantatet folder, er en af grundene til, at man anbringer brystimplantaterne under muskulaturen. På den måde kamuflerer muskulaturen folderne. Læs mere om placering af brystimplantatet.

Har du selv meget brystvæv eller fedtvæv, vil det i sig selv også skjule folddannelsen. Har man derimod ikke ret meget fedtvæv til at dække for folderne, vil folderne tydeligt kunne ses i siderne og under brystet.

Man kan gøre følgende:
  • Foretage en fedttransplantation
  • Lægge brystimplantatet under musklen
  • Skifte brystimplantatet ud med en type, som har en blødere kapsel

Hvis brystimplantatet ligger under muskulaturen og folder meget, kan man forsøge sig med at træne musklen, så den bliver lidt tykkere. Det kan i nogle tilfælde få folden til at forsvinde.
Ændret følelse i bryst og brystvorte efter brystforstørrelse
Følelsen i brystet og brystvorten påvirkes ofte midlertidigt efter en brystforstørrelse med implantater.

Nedsat følelse i bryst og brystvorte
De fleste oplever en midlertidig nedsat følelse i brystet og brystvorten, som efter et par uger kan give en forbigående irritation af brystvorterne, indtil den normale følsomhed vender tilbage.

For langt de fleste vender den gradvist tilbage i løbet af 6 - 9 måneder. Kvinder, som har en meget udtalt seksuel følsomhed, skal forvente, at denne permanent kan blive forringet i forbindelse med en brystforstørrelse.

Jo større implantaterne er, jo større er risikoen for permanent nerveskade og dermed permanente føleforstyrrelser.

Overfølsom bryst og brystvorte
En lille brøkdel vil desværre få en meget følsom hud på brysterne og brystvorterne efter en brystforstørrelse. Det kan give smerter eller irritere ved berøring.

Bliv klogere på andre mulige bivirkninger ved brystforstørrelse med implantater.
Kan man amme med brystimplantater?
Langt de fleste oplever ikke problemer med amme efter brystforstørrelse med brystimplantater.

De fleste oplever en midlertidig nedsat følesans i brystet og brystvorten lige efter operationen, men for langt de fleste vender den gradvist tilbage i løbet af 6 - 9 måneder. Enkelte mister permanent følesansen i dele af brystet.

Nedsat følsomhed i brystvorte giver problemer med at amme
Man kan teknisk set altid amme efter en brystforstørrelse med brystimplantater, men hvis du i forbindelse med operationen har mistet følsomheden i brystvorterne, kan dette umuliggøre amning.

Nedsat mælkeproduktion med brystimplantater
Mælkeproduktionen kan hos nogle også blive nedsat efter brystforstørrelse med brystimplantater.

Amning ændrer brystets form
Du skal i øvrigt være opmærksom på, at amning - ligesom almindelig aldring - vil ændre brystets form, når du ammer, selv om du har brystimplantater. De vil komme til at hænge lidt mere og se mere naturlige ud efterfølgende. Derfor kan det være en fordel at vente de par år, at du venter med en brystforstørrelse, indtil du er færdig med at amme børn.

Kan man få brystimplantater lige efter amning?
Når der ikke længere kommer mælk fra brystet, så skal der gå min. 3 måneder, inden du får en brystforstørrelse med brystimplantater.

Bliv klogere på andre mulige bivirkninger ved brystforstørrelse med brystimplantater.
Risiko for kapseldannelse
Mange studier har vist, at risikoen for kapseldannelse er mindre ved de brystimplantater af høj kvalitet.

Er der mindre risiko for kapseldannelse med Mentor-implantater?
Der er stor forskel på brystimplantater. Pris og kvalitet hænger sammen. Gentagne videnskabelige studier har vist, at der er større risiko kapseldannelse ved de billige end de dyrere brystimplantater som fx Mentor-implantater.

Mentor har 3 cohesiviteter I, II og III, hvor de dyreste er Cohesiv er II (rundt implantat) og III (anatomisk implantat). Cohesiv II og III har den mindste risiko for lækage og kapseldannelse. Med et brystimplantat gælder det, at jo højere cohessivitet, jo længere holdbarhed. Der findes ikke længerevarende studier på holdbarheden, men mindre opgørelser indikerer, at der med de bedste Mentor-implantater (Cohesiv II og III) er under 10 % kapseldannelse efter 10 år.

Læs mere om brystimplantater og cohesivitet.

Hvis man får indopereret brystimplantater af høj kvalitet, er der en god chance for, at man kan gå med brystimplantaterne i mere end 10 år. Hvis man får indopereret et billigt eller mellemgodt brystimplantat, vil man anbefale skift hvert 10. år for at undgå kapseldannelse.

Garanti mod kapseldannelse
På Aleris Hospitaler har vi en 5 års kapselgaranti inkluderet i prisen. Læs mere om vores kapselgaranti.

Bliv klogere på andre mulige bivirkninger ved brystforstørrelse med brystimplantater.
Er silikonebryster farlige?
Der er foretaget megen forskning i kroppens reaktion på silikone, og på nuværende tidspunkt har man ikke kunnet påvise nogle varige mén som følge af bristede silikonebryster.

Silikone er et meget harmløst stof. Det er i bund og grund sand (silicium), der er omdannet. Det anvendes også i stor udstrækning inden for behandlinger bl.a. som indvendige katetre.

Hvis et moderne, skærefaste silikoneimplantater brister, bliver silikonen hovedsageligt inden for den kapsel, som kroppen har dannet omkring implantatet. Man vil kun kunne finde små, mikroskopiske silikonepartikler i brystvævet og lymfekirtlerne.

Allergisk reaktion over for silikone ses yderst sjældent, og det er derfor ikke farligt at gå rundt med et implantat, der er gået i stykker, men har du gener, bør implantaterne udskiftes.

Se et silikoneimplantat blive klippet i stykker.

Bliv klogere på mulige bivirkninger ved brystforstørrelse med implantater.
Kan man få brystforstørrelse med diabetes?
Hvis din diabetes er velreguleret, er det ikke et problem at få en brystforstørrelse med implantater.

Flere af vores patienter har spurgt, om man kan få en brystforstørrelse med implantater, hvis man har diabetes.

Så længe du generelt har et godt helbred og ikke døjer med øget tendens til infektion - og du i øvrigt har en god blodsukkerkontrol - dvs. din diabetes er velreguleret, så kan du uden problemer få en brystforstørrelse.

Let forøget risiko ved diabetes
Du skal være opmærksom på, at der er en let forøget risiko for nogle komplikationer, når man har diabetes. Bedøvelsen kan bl.a. være forbundet med en let forøget risiko. Derfor er det vigtigt, at du vælger en klinik, som er vant til at håndtere patienter med diabetes.

Opheling kan i nogle tilfælde være lidt vanskeligere, igen afhængigt af reguleringen. Omkring operationen kan det være lidt vanskeligt at bestemme insulinbehovet, og blodsukkeret kan derfor svinge mere, så det kræver list ekstra opmærksomhed.

Valg af klinik
Overordnet set er det ikke noget problem at få en brystforstørrelse, hvis du har en velreguleret diabetes. Du skal naturligvis til en almindelig forundersøgelse, hvor dit forløb vil blive planlagt.

På Aleris er vi i forvejen vant til at håndtere diabetespatienter, da mange af vores overvægtspatienter lider af dette.

Læs desuden vores artikler med masser af inspiration og viden.

FØR / UNDER / EFTER

Behandlingen

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse med implantater, er det vigtigt, at du er velinformeret om forløbet og mulige komplikationer. Læs Aleris' patientvejledning her.


Før operationen På operationsdagen

 Efter udskrivelsen Mulige bivirkninger

Download patientinformation


Vi er Aleris

Grundig undersøgelse og effektiv behandling i trygge rammer.


Følg os på de sociale medier

 BLIV KLOGERE PÅ DIT VALG

Videoer om brystforstørrelse (BFO)

VI ER HER FOR DIG

Mød vores plastikkirurger

På Aleris Cosmetic Surgery følges du gennem hele forløbet af din egen plastikkirurg.

Han eller hun giver sig god tid til at lytte og rådgive om plastikkirurgiske indgreb ud fra dine ønsker.

Vores plastikkirurger er blandt landets dygtigste og mest erfarne og du er i trygge hænder uanset hvor i landet du ønsker behandling.

Du kan møde dem alle her.


Se alle
DIN SIKKERHED

Kapsel- og implantatgaranti

Klinikker tilbyder forskellige garantier. Der er derfor god grund til at se sig for, og der kan være penge at spare, hvis uheldet er ude.


Se mere